AROUND THE WEB

Βρετανία: Την κυνηγούσαν οι τράπεζες 5 χρόνια γιατί χρώσταγε μία συνονόματη της

βρετανία-την-κυνηγούσαν-οι-τράπεζες-5-χ-400644

Η Τζένιφερ Γουόκερ ήταν θύμα παρενόχλησης από τις τράπεζες για πέντε χρόνια για χρέη που δεν ήταν δικά της. Μάλιστα, παρόλο που συχνά διαμαρτυρόταν για την αθωότητα της, δεν κατάφερνε να το σταματήσει.

Ηρθε σε επαφή με 24 διαφορετικές επιχειρήσεις, οι δικαστικοί επιμελητές «βομβάρδιζαν» το γραμματοκιβώτιο της και λάμβανε εκφοβιστικά γράμματα που απειλούσαν να της πάρουν το σπίτι.

Εξήγησε αμέτρητες σε τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και επιχειρήσεις ταχυδρομικών παραγγελιών και πάροχους πιστωτικής κάρτας ότι δεν είναι το πρόσωπο που ψάχνουν, αλλά δεν άλλαζε τίποτα.

Συνολικά, κατηγορείται ότι χρωστάει 16.000 λίρες. Αλλά ο λόγος που η Τζένιφερ δεν μπορεί να αποδείξει την αθωότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι το άτομο που χρωστά τα χρήματα αυτά έχει σχεδόν πανομοιότυπη ημερομηνία γέννησης και όνομα με εκείνη.

Η 35χρονη από το Φάρχαμ του Χαμφσάιρ εξηγεί ότι «όταν μιλάω με αυτές τις επιχειρήσεις στο τηλέφωνο, είμαι με δάκρυα στα μάτια. Ερχονται σπίτι αμέτρητα γράμματα για χρήματα που δεν χρωστάω εγώ»

Το πρώτο γράμμα που ζητούσε 5543 λίρες έφθασε το 2010 από την Santander. Η Τζένιφερ ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν είχε οποιεσδήποτε συναλλαγές με αυτή την τράπεζα και ήρθε σε επαφή με τις αντιπροσωπείες πιστωτικής αναφοράς για να διευθετήσει το λάθος. Ομως, η τράπεζα αρνήθηκε να την πιστέψει, και έτσι την κυνήγησε για να πάρει τα χρήματα.

Τότε περισσότερα γράμματα άρχισε να έρχονται, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων από την Lloyds, τη Nationwide, τη Halifax και το Capital One. Οι περισσότεροι εστάλησαν από συλλέκτες χρέους.

Κάθε φορά που ερχόταν το γράμμα, η Τζένιφερ τηλεφωνούσε για να εξηγήσει ότι δεν ήταν γι ’αυτήν.

Κατά καιρούς, έχει λάβει μέχρι και τέσσερα γράμματα την ημέρα, ενώ δικαστικοί επιμελητές της χτυπούσαν την πόρτα και την εκβίαζαν ότι θα της κατασχέσουν αγαθά και το μισθό της.

«Ήταν τόσο αγχωτικό να με κυνηγάνε έτσι. Η ζωή μου έχει αλλάξει. Δεν μπορώ να αγοράσω τίποτα γιατί βρίσκομαι σε πιστωτικό έλεγχο χωρίς να φταίω»

Περιστασιακά, οι επιχειρήσεις έχουν παραδεχθεί ότι έκαναν λάθος. Τον Νοέμβριο του 2014, μια εταιρεία είσπραξης οφειλών παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος που την κυνηγούσαν για ένα χρέος 2.800 λιρών στη Lloyds, και της έδωσαν 500 λίρε ως αποζημίωση.

Αλλά ακόμα την κυνηγούν άλλες 13 επιχειρήσεις και υπάρχουν χρέη 12.637 λιρών στο όνομά της. Η δοκιμασία της Τζένιφερ αναδεικνύει τον αγώνα αθώων ανθρώπων, εάν μία λάθος πληροφορία εμφανιστεί στο πιστωτικό αρχείο τους.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου