ΔΙΕΘΝΗ

Μαφιόζος θέλει να εξομολογηθεί στον Πάπα

μαφιόζος-θέλει-να-εξομολογηθεί-στον-π-400328

Επιστολή στον Πάπα έστειλε ένας πρώην μαφιόζος, ζητώντας του να ομολογήσει τρία «πολύ σημαντικά μυστικά», καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με μία από τις διασημότερες υποθέσεις αγνοουμένων της Ιταλίας, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μια επιστολή έξι σελίδων, ο Βιντσέντζο Καλκάρα, αναφέρει πως είναι «πεπεισμένος» ότι οι εξομολογήσεις του «μπορεί να αλλάξουν την πορεία ορισμένων γεγονότων», όπως γράφει η La Repubblica. Ο Καλκάρα ήταν μέλος της σικελιάνικης Κόζα Νόστρα, προτού γίνει συνεργάτης της αστυνομίας.

Τώρα, θέλει να δει από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο, προφανώς για να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση μιας 15χρονης μαθήτριας, της Εμμανουέλα Ορλάντ, κόρη ενός υπαλλήλου του Βατικανού που χάθηκε στη Ρώμη το 1983, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Η αλήθεια για το περιστατικό αυτό έχει μείνει κρυφή για χρόνια» αναφέρει στην επιστολή του ο Καλκάρα. «Γιατί η αποκάλυψή του θα ήταν σαν να ανοίγει ένα κουτί και να έρχονται στο φως αλήθειες τόσο βαρύνουσας σημασίας, όπως το να θέτεις σε κρίση ένα σύστημα που συνδέει το Βατικανό με άλλες αποκλίνουσες οντότητες».

Σε συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων της μαφίας τον Μάρτιο, ο Πάπας είχε προειδοποιήσει τους μαφιόζους πως θα «κατέληγαν στην κόλαση» εκτός κι αν επέλεγαν να μετανοήσουν. Η ομιλία του είχε θεωρηθεί ως μία από τις ισχυρότερες επιθέσεις του Βατικανού στα δίχτυα του οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου