ΔΙΕΘΝΗ

Σάο Πάολο: Ανεστάλη προσωρινά η απεργία στο μετρό

σάο-πάολο-ανεστάλη-προσωρινά-η-απεργί-395814

Σε αναστολή της απεργίας τους έως την Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο, έπειτα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Ωστόσο, θα αποφασίσουν κατόπιν εάν η απεργία θα συνεχιστεί από την Πέμπτη 12 Ιουνίου ημέρα της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Στις 11 Ιουνίου θα έχουμε μια νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε αν η απεργία θα συνεχιστεί την Πέμπτη. Αυτό θα εξαρτηθεί από την εργασιακή αποκατάσταση των 42 εργαζομένων» που απολύθηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων του μετρό Αλτίνο Μέλο ντος Πραζέρες.

Χθες, η αστυνομία της πόλης έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει- 3 ημέρες πριν από την αυλαία του Μουντιάλ, το πλήθος των περίπου 100 διαδηλωτών που είχαν βγει στους δρόμους για να στηρίξουν την απεργία που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι του μετρό.

Οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει νωρίτερα έναν κεντρικό δρόμο της οικονομικής πρωτεύουσας (Ρούα Βεργζουέιρο) βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κι εμποδίζοντας την κυκλοφορία, όταν η αστυνομία επενέβη για να τους απομακρύνει και να επιτρέψει τη διέλευση των οχημάτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγο πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ, οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο, της μεγαλούπολης της Βραζιλίας όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας Βραζιλία- Κροατία, διανύουν την 5η ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων διεκδικώντας αύξηση 12,2% των αποδοχών τους.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου