ΔΙΕΘΝΗ

Συνδέει την οικογένεια Γιούνκερ με τους ναζί

συνδέει-την-οικογένεια-γιούνκερ-με-το-395769

Η μίνι σύνοδος πραγματοποιείται στον απόηχο του δημοσιεύματος της βρετανικής «Sun» που ανέφερε ότι ο πατέρας του Γιούνκερ είχε υποχρεωθεί να πολεμήσει μαζί με τις δυνάμεις της ναζιστικής Βέρμαχτ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και ότι ο πεθερός του ήταν πρόθυμος διώκτης των Εβραίων.

Η ταμπλόιντ εφημερίδα χαρακτήριζε τον Γιούνκερ ως τον «πιο επικίνδυνο άνθρωπο στην ΕΕ», του οποίου οι ενέργειες καθορίζονται από την «ντροπή» που νιώθει για τον πατέρα του.

Οι αντιδράσεις, κυρίως στο Λουξεμβούργο και στη Γερμανία, ήταν έντονες, με τον εκπρόσωπο του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να κάνει λόγο για «αηδιαστικό» δημοσίευμα. Λέγεται ότι ο Γιούνκερ είχε προειδοποιήσει για «επιχείρηση λασπολογίας» εναντίον του.

Στο μεταξύ, ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Frankfurter Allgemeine», υποστήριξε ότι το Λαϊκό Κόμμα δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην υποψηφιότητα Γιούνκερ.

«Δεν μπορούμε να πουλήσουμε την ψυχή της Ευρώπης», είπε, απορρίπτοντας κάθε αίτημα να δοθεί στα εθνικά κοινοβούλια το δικαίωμα να μπορούν να αναστείλουν την ισχύ της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. «Αν παραχωρήσουμε σε κάθε εθνικό κοινοβούλιο δικαίωμα βέτο, η Ευρώπη θα βρεθεί σε αδιέξοδο», υποστήριξε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου