ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονία Σάρα Έβεραρντ: Ο Κούζινς την έπνιξε με την αστυνομική του ζώνη

δολοφονία-σάρα-έβεραρντ-ο-κούζινς-την-394388

Ο αστυνομικός που βίασε και δολοφόνησε τη Σάρα Έβεραρντ, Γουέιν Κούζινς χρησιμοποίησε τη νομοθεσία για τον κορονοϊό για να σταματήσει, να περάσει χειροπέδες και να πραγματοποιήσει ψεύτικη σύλληψη της κοπέλας κατά τη διάρκεια της προσχεδιασμένης απαγωγής της, πριν την στραγγαλίσει με τη ζώνη της αστυνομίας, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σήμερα.

Ο 48χρονος γυναικοκτόνος αστυνομικός, έδεσε τα χέρια της 33χρονης πίσω από την πλάτη της, ώστε να μην μπορεί να βγάλει τη ζώνη με την οποία την έδεσε αφού την έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και στη συνέχεια οδήγησε 80 μίλια για να βιάσει και να δολοφονήσει την κοπέλα, όπως είπε η εισαγγελία.

Ο αστυνομικός είχε ομολογήσει σε έναν ψυχίατρο ότι είχε στραγγαλίσει τη Σάρα Έβεραρντ με τη ζώνη του και η εισαγγελία είπε ότι τα τραύματά της ήταν συμβατά με εκείνα που αυτά που θα μπορούσαν να προκληθούν από αστυνομική ζώνη.

Νωρίτερα εκείνο το βράδυ είχε περάσει δύο ώρες οδηγώντας στο κεντρικό και νότιο Λονδίνο – περιπλανώμενος στο Κένσινγκτον, το Λέβεντερ Χιλ και το Ερλς Κορτ – ψάχνοντας να βρει τη νεαρή γυναίκα για να την απαγάγει.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο αστυνομικός σχεδίασε την επίθεση νοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο και παραγγέλνοντας ένα ρολό αυτοκόλλητο – προστατευτικό για χαλιά. Στη συνέχεια είπε ψέματα στην οικογένειά του ότι εργαζόταν νυχτερινή βάρδια.

Αφού οδήγησε σχεδόν δύο ώρες από το Λονδίνο με την τρομοκρατημένη Σάρα Έβεραρντ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, έφτασε σε ένα απομακρυσμένο σημείο στη Βόρεια Στρατιωτική Οδό στο Ντόβερ, όπου την ανάγκασε να μπει στο δικό του αυτοκίνητο.

Την πήγε σε αγροτική περιοχή και τη βίασε, πριν αργότερα θαθεί να αγοράζει αναψυκτικά και ποτά από σταθμό της BP, μετά τη δολοφονία της.

Έκρυψε το σώμα της μέσα σε ένα ψυγείο σε έναν σκουπιδότοπο μέσα στο δάσος, πριν το κάψει.

Ο αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών πήγε στη συνέχεια τη γυναίκα και τα παιδιά του σε οικογενειακό ταξίδι στο ίδιο δάσος λίγες μέρες αργότερα και επέτρεψε στα παιδιά να παίξουν κοντά σε μια λίμνη όπου είχε πετάξει τα λείψανά της, όπως ανέφερε η εισαγγελία.

Ερωτηθείς από την αστυνομία, είπε ψέματα ότι είχε “καθοδηγηθεί” από μια συμμορία της Ανατολικής Ευρώπης που απείλησε να βλάψει την οικογένειά του εάν δεν συμφωνήσει να παραλάβει μια γυναίκα και να την παραδώσει στους ενοίκους μιας συμμορίας κοντά στο Μέιντστοουν.

Όταν μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Γουάντσγουορθ, προσπάθησε επανειλημμένα να αυτοτραυματιστεί χτυπώντας το κεφάλι του σε έναν νεροχύτη και τον τοίχο, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί υπό συνεχή παρακολούθηση ,πριν εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Η εξαφάνιση της Έβεραρντ ήταν μια από τις έρευνες για αγνοούμενους που πρτοκάλεσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον οτυ κόσμου στη χώρα.

Αφού το σώμα της βρέθηκε στο δάσος, το hashtag “πήγαινε απλά στο σπίτι” έγινε αμέσως viral, ενώ παράλληλα πολλοί ήταν οι άνθρωποι που διαδήλωσαν στη μνήμη της δολοφονηθείσας Σάρα Έβεραρντ, κυρίως γυναίκες.

Η αστυνομία κατέστειλε κάποιες από τις συγκεντρώσεις, προκαλώντας την κατακραυγή.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου