ΔΙΕΘΝΗ

Βετεράνος το έσκασε από το γηροκομείο για την επέτειο της Νορμανδίας

βετεράνος-το-έσκασε-από-το-γηροκομείο-393318

Ένας βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αψηφώντας την απαγόρευση του οίκου ευγηρίας όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια, να πάει στη Γαλλία για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την Απόβαση στη Νορμανδία, το… έσκασε και κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ, ο 89χρονος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αποδείχτηκε πραγματικός μαχητής: αγνόησε τις εντολές των νοσηλευτών του για να βρεθεί, με κάθε κόστος, στο πλευρό των παλιών συντρόφων του.

Το έσκασε από το γηροκομείο το πρωί της Πέμπτης παίρνοντας μαζί του, κρυμμένα στο αδιάβροχό του, τα μετάλλια με τα οποία είχε τιμηθεί. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα λεωφορείο με άλλους βετεράνους το οποίο είχε προορισμό το Ουιστρεάμ της Νορμανδίας.

Το προσωπικό του οίκου ευγηρίας του Χόουβ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, ενημέρωσε τις αρχές νωρίς το απόγευμα για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου. Η αστυνομία του Σάσεξ ερεύνησε όλη την περιοχή, έψαξε στα νοσοκομεία, στις εταιρείες μεταφορών και στις πιάτσες των ταξί, χωρίς να βρει ούτε ίχνος του ατρόμητου 89χρονου.

Ο “δραπέτης” εντοπίστηκε ωστόσο το ίδιο βράδυ στην απέναντι πλευρά της Μάγχης, σώος και ασφαλής ανάμεσα στους συναγωνιστές του, στη Νορμανδία. Ένας άλλος βετεράνος τηλεφώνησε στον οίκο ευγηρίας και διαβεβαίωσε ότι ο πεισματάρης παππούς ήταν καλά και ότι θα επέστρεφε μόλις ολοκληρώνονταν οι εορτασμοί για την επέτειο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου