ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκαν παντελόνια ηλικίας 3.300 ετών στην Κίνα

βρέθηκαν-παντελόνια-ηλικίας-3-300-ετών-στ-393257

Δύο παντελόνια ηλικίας 3.300 ετών που βρέθηκαν στην επαρχία Ξινγιάνγκ της Κίνας, μπορεί να είναι τα αρχαιότερα του κόσμου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον Μάιο παντελόνια από δέρμα ζώου στα σώματα από δύο μούμιες, που πιθανότατα επρόκειτο για δύο σαμάνους ηλικίας περίπου 40 ετών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η China Daily.

Μια διεθνής ομάδα εργάζεται από κοινού για την αποκατάσταση και συντήρηση των δύο παντελονιών, που είναι τα παλαιότερα που έχουν ανακαλυφθεί με σαφή ομοιότητα με τα σύγχρονα παντελόνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Έχουν σχεδόν το ίδιο σχήμα με τα σημερινά παντελόνια» δήλωσε ο ερευνητής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας στο Ξινγιάνγκ, Λου, Ένγκουο.

«Τα παλαιότερα είδη ένδυσης που έμοιαζαν με παντελόνι ανακαλύφθηκαν στην ίδια περιοχή, ωστόσο είχαν γίνει με έναν πιο απλό σχεδιασμό και έλειπε ένα κομμάτι ύφασμα που κάλυπτε τον καβάλο» πρόσθεσε ο Λου.

Βρέθηκαν παντελόνια ηλικίας 3.300 ετών στην Κίνα
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι νομάδες που ζούσαν στην περιοχή εφηύραν τα παντελόνια ιππασίας. Οι νομάδες «αρχικά φορούσαν ένα είδος παντελονιού που κάλυπτε μόνο τα δύο πόδια» δήλωσε ο Ξου Ντόνγκλιανγκ, αναπληρωτής επικεφαλής του ινστιτούτου.

Τα προηγούμενα παντελόνια που βρέθηκαν με ύφασμα που κάλυπτε τον καβάλο, ήταν ηλικίας μόλις 2.800 ετών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου