ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις μεταξύ απεργών του μετρό και αστυνομικών στο Σάο Πάολο

συγκρούσεις-μεταξύ-απεργών-του-μετρό-393186

Συγκρούσεις ξέσπασαν σε κεντρικό σταθμό του μετρό του Σάο Πάολο μεταξύ απεργών και αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και ρόπαλα για να διαλύσουν το πλήθος, κατά την δεύτερη ημέρα της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό.

Στις 07:00 ο σταθμός Άνα Ρόσα, ένας από τους πιο κεντρικούς, έκλεισε και πολλοί επιβάτες [του μετρό] προσπάθησαν να μπουν μέσα. Ξέσπασαν συμπλοκές ανάμεσα σε απεργούς και χρήστες του μετρό και η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει”»διαλύοντας το πλήθος με δακρυγόνα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Globo news έδειξε εικόνες αστυνομικών με ασπίδες να εφορμούν προς τους απεργούς. Ο σταθμός έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

«Ήταν απεργοί και η αστυνομία, σημειώθηκαν συγκρούσεις και εγώ έτρεξα για να φύγω» δήλωσε η Ροσάνα Περέιρα, η οποία εργάζεται σε ένα μικρό γραφείο πληροφοριών για τα λεωφορεία.

Μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας, η Βανέσα Περέιρα, περίμενε σε μια ατελείωτη ουρά έξω από τον σταθμό, για να μπορέσει να πάρει ένα λεωφορείο. «Έχω κάνει ήδη 2 ώρες αντί για 40 λεπτά για να φτάσω και δεν ξέρω πόσο θα κάνω ακόμη» ανέφερε.

Σύμφωνα με το TV Globo, ομάδες των απεργών μετακινούνται στους σταθμούς για να εμποδίσουν την εργασία των υπαλλήλων που δεν απεργούν.

Η απεργία των υπαλλήλων του μετρό του Σάο Πάολο έχει προκαλέσει για δεύτερη ημέρα παράλυση στην πόλη της Βραζιλίας, στην οποία θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο πρώτος αγώνας του Μουντιάλ.

Το μετρό του Σάο Πάολο συνιστά το κύριο μέσο πρόσβασης στο στάδιο Ιτακεράο και μεταφέρει καθημερινά 4,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Επίσης ένα μποτιλιάρισμα ρεκόρ, το οποίο φτάνει τα 226 χιλιόμετρα, μεγαλύτερο από αυτό που είχε σημειωθεί την Πέμπτη (209 χλμ.) και ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της πόλης αυτής, απέκλεισε τα προάστια της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε επιπλέον από την ισχυρή βροχή που έπεφτε στην πόλη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι απεργοί δεν αποδέχονται την αύξηση 8,7% των μισθών τους, την οποία πρότεινε η διεύθυνση και ζητούν τουλάχιστον 12,2%. Αρχικά ζητούσαν 16,5%.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου