ΔΙΕΘΝΗ

Υποχρεωτικά μαθήματα «ροκ εν ρολ» στα σχολεία της Ρωσίας

υποχρεωτικά-μαθήματα-ροκ-εν-ρολ-στα-390660

Την εισαγωγή μαθημάτων χορού και μάλιστα «ροκ εν ρολ» αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αθλητικών δραστηριοτήτων των μαθητών.

Τη σχετική εισήγηση έκανε η Τατιάνα Τσβέτκοβα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ακροβατικών Ροκ εν Ρολ που συμβούλεψε το υπουργείο να εντάξει τον χορό στο νέο πρόγραμμα με το αιτιολογικό ότι οι μαθητές βαριούνται τα παραδοσιακά μαθήματα γυμναστικής και έχουν ανάγκη από κάτι καινούριο, δήλωσε η
Μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Lenta.ru, η ίδια είπε ότι «τα παιδιά λατρεύουν να χορεύουν και το ροκ εν ρολ αποτελεί σύνθεση τέχνης, χορού και σπορ».

Αλλά και οι γυμναστές θα πρέπει να εκπαιδευτούν. Η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη, το Τομσκ και το Ροστόφ-ον-Ντον θα είναι οι πρώτες πόλεις που θα εντάξουν στο πρόγραμμά τους τον χορό.

Ερωτηθείσα η Τσβέτκοβα γιατί ροκ εν ρολ και όχι σάλσα ή κάποιο άλλο είδος χορού, η Τσβέκτοβα απάντησε ότι από αυτούς τους χορούς λείπει η έντονη σωματική άσκηση του ροκ εν ρολ. «Επίσης, δεν έχουν τις δικές τους ομοσπονδίες», πρόσθεσε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου