ΔΙΕΘΝΗ

Tα μαζεύει ο Τραμπ για το μπλόκο σε μουσουλμάνους, «μια πρόταση κανάμε…»

tα-μαζεύει-ο-τραμπ-για-το-μπλόκο-σε-μουσ-3912

Να σχετικοποιήσει μία από τις πιο εμπρηστικές θέσεις του προσπαθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, «μαζεύοντας» τα περί μπλόκου και φακελώματος και σε μουσουλμάνους που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ.

«Μία πρόταση κάναμε απλά…» λέει ο προαλειφόμενος για υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών -έχοντας νωρίτερα ήδη προσφέρει μία… εξαίρεση για τον (μουσουλμάνο) νέο δήμαρχο Λονδίνου.

«Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα. Πρόκειται για μια προσωρινή απαγόρευση. Δεν έχει δοθεί εντολή για κάτι τέτοιο ωστόσο. Κανένας δεν το έχει κάνει. Είναι απλώς μια πρόταση μέχρι να δούμε τι συμβαίνει» ανέφερε ο Τραμπ σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Fox News.

Ταυτοχρόνα, τόνισε, η ισλαμιστική τρομοκρατία σε όλον τον κόσμο συνιστά ένα σοβαρό πρόβλημα και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν θα αρνηθεί την απειλή που θέτουν οι φανατικοί ισλαμιστές.

Ο Τραμπ, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, έχει δεχθεί ευρέως επικρίσεις για την εμπρηστική ρητορική του και τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, σε σχέση, μεταξύ άλλων, με τους μετανάστες, ιδιαίτερα από το Μεξικό, τους μουσουλμάνους και τις γυναίκες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Sputnik

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου