ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα εναντίον της ανεργίας, λένε Ραχόι-Κοέλιου

η-εε-πρέπει-να-κάνει-περισσότερα-εναντ-390371

Οι πρωθυπουργοί Ισπανίας και Πορτογαλίας υπογράμμισαν την ανάγκη «καλύτερης και γρηγορότερης» ευρωπαϊκής δράσης για την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, σε σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή αρκετών υπουργών των δύο κυβερνήσεων σε πορτογαλικό έδαφος.

«Η ΕΕ και οι θεσμοί της μπορούν και θα πρέπει να ενεργήσουν περαιτέρω, καλύτερα και πιο γρήγορα» σημείωσε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πορτογάλο ομόλογό του Πέδρο Πάσος Κοέλιου, έπειτα από σύνοδο κορυφής Πορτογαλίας-Ισπανίας που πραγματοποιήθηκε στον πορτογαλικό βορρά.

«Η Ευρώπη οφείλει να υποστηρίξει τις προσπάθειες των χωρών προκειμένου να τις βοηθήσει να βγουν πιο δυνατές από αυτήν την σοβαρή κρίση με πιο στέρεες βάσεις, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να διασφαλίσουν μια βιώσιμη ανάπτυξη και να ευνοήσουν την δημιουργία θέσεων εργασίας» πρόσθεσε ο Ραχόι μετά την σύνοδο κορυφής, στην οποία μετείχαν πολλοί υπουργοί των δύο κυβερνήσεων.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία, οι οποίες απευθύνουν έκκληση για μια «πιο αρμονική» λειτουργία της ΕΕ, υπογραμμίζουν επίσης ότι η Ευρώπη οφείλει να δώσει μια «γρήγορη και συντονισμένη» απάντηση που θα επιτρέπει να αντιμετωπιστούν τα «υψηλά επίπεδα ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής μεταξύ Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Οι δύο χώρες υπερασπίστηκαν επίσης την εφαρμογή μιας ενεργειακής πολιτικής «με τιμές που θα είναι προσιτές για τις επιχειρήσεις και τις οικογένειες» σημείωσε ο Ραχόι, διευκρινίζοντας ότι η Μαδρίτη και η Λισαβόνα θα υποβάλουν μια «πρόταση προς αυτήν την κατεύθυνση» στην προσεχή σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

«Δεν θα υπάρξει πραγματική ενιαία αγορά χωρίς μια ολοκλήρωση των αγορών ενέργειας στην Ευρώπη» σημείωσε παράλληλα ο Πάσος Κοέλιου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου