ΔΙΕΘΝΗ

Πίνι Ζάχαβι: Στο επίκεντρο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος και πλαστογραφία στη Μουσκρόν

πίνι-ζάχαβι-στο-επίκεντρο-έρευνας-για-851206

Μπλεγμένος σε σκάνδαλο απάτης και αντιμέτωπος με τη βελγική δικαιοσύνη βρίσκεται ο μεγαλοατζέντης, Πίνι Ζάχαβι. Ο 78χρονος Ισραηλινός, στου οποίου το πελατολόγιο φιγουράρουν μεταξύ άλλων οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Νταβίντ Αλάμπα, Κρίστοφερ Ενκουνκού και Πιέρ-Εμίλ Χόιμπιεργκ, κατηγορείται από τις βελγικές Αρχές στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για οικονομικές ατασθαλείες και παράνομη δραστηριότητα στη Μουσκρόν, ομάδα που είχε περάσει στα «χέρια» του το 2015.

Η εισαγγελία επιβεβαίωσε τις καταγγελίες που βαραίνουν τον Ζάχαβι και αφορούν ξέπλυμα χρήματος, πλαστογραφία, χρήστη πλαστών εγγράφων και απάτη για το διάστημα της επενδυτικής του δράσης στο κλαμπ, το οποίο πλέον ανήκει στον επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη της Λιλ, Ζεράρ Λόπες.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι εισαγγελικές Αρχές υποπτεύονται ότι ο Ζάχαβι φέρεται να χρηματοδοτούσε παράνομα τη Μουσκρόν από εταιρείες offshore.

Τη σεζόν 2018/19 το κλαμπ είχε τεθεί υπό δικαστική επιτήρηση και είχαν παγώσει οι τραπεζικοί λογαριασμοί των διοικούντων, λόγω υποψιών για ξέπλυμα χρήματος, καθεστώς το οποίο έλαβε τέλος μετά από λίγους μήνες. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή είχε ακολουθήσει της εξαγοράς του κλαμπ από τον άλλοτε φερόμενο μπροστάρη στο επενδυτικό κονσόρτιουμ για τον Παναθηναϊκό, Παϊρόζ Πιεγκμπονσάντ. Σύλλογοι όπως η Μαλίν και η κοινή γνώμη είχαν καταγγείλει τότε ότι ο Ζάχαβι εξακολουθούσε να στηρίζει οικονομικά τη Μουσκρόν, ενώ τυπικά είχε μεταβιβάσει τις μετοχές, κάτι που απαγορεύεται ρητά.

gazzetta.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου