ΔΙΕΘΝΗ

Το ISIS εκτέλεσε 2.000 κατοίκους στη Μοσούλη

το-isis-εκτέλεσε-2-000-κατοίκους-στη-μοσούλη-388865

Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εκτέλεσαν περίπου 2.000 κατοίκους της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε εκπρόσωπος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν στη Μοσούλη.

“Το ISIS (ΙΚ) δημοσίευσε τα ονόματα περίπου 2.000 ανθρώπων που έχουν εκτελεστεί στη διάρκεια των τελευταίων λίγων ημερών”, δήλωσε ο Γκίγιας Σούρτζα, τον οποίο επικαλέστηκε χθες ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος IraqiNews.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η πλειονότητα των εκτελεσθέντων ήταν “μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και του προσωπικού της εκλογικής επιτροπής και κυβερνητικών θεσμών”.

Το ΙΚ, γνωστό επίσης ως Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία (ISIS) ή Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ISIL), είναι μία εξτρεμιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται κυρίως στο Ιράκ και στη Συρία, όπου έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα εδάφους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το ΙΚ κατέλαβε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη, τον Ιούνιο του 2014, όταν ο εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος από τις Ηνωμένες Πολιτείες ιρακινός στρατός εγκατέλειψε την περιοχή, αφήνοντας πίσω μεγάλες ποσότητες αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου