ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος με το… κοιμώμενο πρωτοπαλίκαρο του Τζόνσον στο Κοινοβούλιο

σάλος-με-το-κοιμώμενο-πρωτοπαλίκαρο-388503
Σάλος με τον υπουργό του Τζόνσον που «χύθηκε» στα έδρανα της Βουλής. Ο Τζέικομπ Ρις Μογκ είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους πολιτικούς του βρετανικού κοινοβουλίου. Θιασώτης της άκρας δεξιάς πτέρυγας των Τόρις, ορκισμένος εχθρός της Ευρώπης και θιασώτης του Brexit, ζάμπλουτος και πρωτίστως εριστικός απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Βγαλμένος από μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, θαρρεί κανείς ότι αν του βάλεις ένα μονόκλ στο μάτι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον Σέρλοκ Χολμς, είχε άλλη μια άτυχη στιγμή, με αποτέλεσμα να σχολιάζεται από σύσσωμο τον βρετανικό κι όχι μόνο Τύπο.

«Η γλώσσα του σώματός του απόψε ήταν τόσο περιφρονητική, δεν το ανεχόμαστε» είπαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Η εικόνα του να είναι κυριολεκτικά ξαπλωμένος σε τρεις θέσεις του βρετανικού κοινοβουλίου, την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον έβλεπε το Ηνωμένο Βασίλειο να του γυρνά την πλάτη σε ό,τι αφορά στην άτακτη φυγή της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, έχει προκαλέσει σάλο.

Ήδη έχει γίνει meme, ενώ και οι αντίπαλοί του τον κατακεραυνώνουν για την προκλητική, ασεβή κι αδιάφορη στάση του στο Κοινοβούλιο.

Η στάση του ωστόσο, ήταν πάντα προκλητική και η χθεσινοβραδινή του… ξάπλα δεν ήταν κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση.

Ο Βρετανός μεγιστάνας, που είναι πατέρας έξι παιδιών και δίνει… μυθικά ονόματα στα παιδιά του και είναι παθιασμένος υπέρμαχος του Brexit και φανατικός πολέμιος των αμβλώσεων και των γάμων ομοφυλοφίλων δέχτηκε δριμεία επίθεση από την αντιπολίτευση κατά τη χθεσινή ψηφοφορία για την άτακτη φυγή του ΗΒ από την ΕΕ.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου