ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτο «ναι» της Βουλής στο νόμο για την αναβολή του Brexit

πρώτο-ναι-της-βουλής-στο-νόμο-για-την-387550

Ο νόμος για την αναβολή του Brexit πέρασε το πρώτο κρίσιμο στάδιο και έλαβε το πρώτο “ναι” της Βουλής των Κοινοτήτων, με 329 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 300 να ψηφίζουν κατά.

Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ ενός νομοσχεδίου, το οποίο κινήθηκε από τον υπουργό Εργασίας Hilary Benn, το οποίο απαιτεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ζητήσει καθυστέρηση στην Brexit μετά τις 31 Οκτωβρίου, εάν δεν συμφωνηθεί νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απίστευτες σκηνές: Ο Τζόνσον αποκάλεσε “κότα” τον Κόρμπιν

Είχαν προηγηθεί απίστευτες σκηνές εντός του Κοινοβουλίου. Ο ΜπόριςΤζόνσον εμφανίστηκε εξαγριωμένος στο Κοινοβούλιο και αποκάλεσε τον ηγέτη της Εργατικών ως «χλωριωμένο κοτόπουλο» επειδή αρνείται να στηρίξει ως ημερομηνία εκλογών την 15η Οκτωβρίου. Στην αίθουσα επικράτησαν φωνές ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την οικονομική στρατηγική των Εργατικών «όλα ή τίποτα».

Ο βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «νομοσχέδιο παράδοσης» στην Ευρωπαϊκή Ενωση το σχέδιο της αντιπολίτευσης για να προληφθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου και υπάρχει μόνο ένα εμπόδιο στον δρόμο μας, αυτό είναι το ’νομοσχέδιο παράδοσης’ που προτείνεται αυτή τη στιγμή από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης (Κόρμπιν)», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.

Νωρίτερα ο Κόρμπιν είπε στα κόμματα της αντιπολίτευσης πως δεν θα πέσει «στην παγίδα του Μπόρις Τζόνσον» και δεν θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών μέχρι να πειστεί ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου