ΔΙΕΘΝΗ

Παίκτης τηλεπαιχνιδιού τηλεφώνησε στη Μέρκελ για βοήθεια

παίκτης-τηλεπαιχνιδιού-τηλεφώνησε-σ-387455

Τη βοήθεια της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ επικαλέστηκε ένας παίκτης του γνωστού τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» στη Γερμανία.

Από την κρίση της ευρωζώνης και τα γεγονότα στην Κριμαία μέχρι και το σκάνδαλο της NSA: ελάχιστα κινητά τηλέφωνα έχουν δεχθεί τόσες τεταμένες συνομιλίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, όσο αυτό της Άνγκελα Μέρκελ. Κατά τη διάρκεια όμως ενός τηλεπαιχνιδιού, τη Δευτέρα το βράδυ, αποδείχτηκε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, στην άλλη άκρη της γραμμής, δεν έχει πάντα τις απαντήσεις.

Σε ένα επεισόδιο με προσωπικότητες του γερμανικού τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», ο πολιτικός του CDU, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, ερωτήθηκε για 500.000 ευρώ, σχετικά με τα πλυντήρια ρούχων της εποχής της Ανατολικής Γερμανίας, τα λεγόμενα WM66.

Η ερώτηση ήταν γιατί ήταν τόσο θρυλικά τα WM66. Ήταν επειδή: α. μπορούσαν να παράγουν ενέργεια για θέρμανση, β. μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις για να βράσεις φαγητό, γ. χρησιμοποιούνταν και σαν ηλεκτρική σκούπα ή δ. μπορούσε να λάβει ραδιοφωνικά σήματα από τη Δυτική Γερμανία;

Γεννημένος στη Δυτική Γερμανία, ο Μπόσμπαχ, αγωνιζόταν να βρει τη σωστή απάντηση, επομένως σκέφτηκε να καλέσει έναν φίλο του για βοήθεια. «Ποιον να καλέσω, εκτός από την καγκελάριο;» είπε και ζήτησε από το βοηθό του να του φέρει ένα παλιό Nokia με τον καινούριο αριθμό τηλεφώνου της Μέρκελ.

Αλλά η καγκελάριος δεν απάντησε στην κλήση του και του έστειλε ένα μήνυμα: «Δεν μπορούσα να απαντήσω. Τι συμβαίνει;». Εκείνη την ώρα όμως ο Μπόσμπαχ είχε ήδη απαντήσει στην ερώτηση και είχε εισπράξει τα χρήματα. Παραμένει ασαφές αν η καγκελάριος θα γνώριζε την σωστή απάντηση ή αν θα χρησιμοποιούσε ποτέ ένα πλυντήριο WM66 για να βράσει φαγητό για τον εαυτό της.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου