ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός σε τροχαίο υπουργός της Ινδίας

νεκρός-σε-τροχαίο-υπουργός-της-ινδίας-386183

Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί της Ινδίας, πέθανε ο νεοεκλεγείς υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, Γκοπινάτ Μούντε.

Ο Γκοπινάτ Μούντε, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Νερού και Δημόσιας Υγιεινής, διακομίσθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσομοκείο όπου και κατέληξε, μετά τη μετωπική σύγκρουση του αυτοκινήτου του με άλλο όχημα, ενώ μετέβαινε στο αεροδρόμιο.

«Το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε νωρίτερα σήμερα με άλλο όχημα και ο υπουργός υπέστη τραυματισμό. Ο ίδιος ζήτησε από τον οδηγό του να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί δήλωσαν τον θάνατό του γύρω στις 08.00 η ώρα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Νιτίν Γκαντκάρι στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο.

Ο Μούντε, 64 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο από καρδιακή προσβολή.

Ο Μούντε είχε διοριστεί υπουργός στην κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι στις 26 Μαΐου και ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του εθνικιστικού ινδουιστικού κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) που κατήγαγε μεγάλη νίκη στις πρόσφατες εκλογές. Ήταν επίσης δεύτερος στην ιεραρχία της τοπικής κυβέρνησης στο δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα μεταξύ 1995 και 1999 και είχε εκλεγεί δύο φορές στην κάτω βουλή του ινδικού κοινοβουλίου το 2009 και το 2014. Είχε διατελέσει επίσης αντιπρόεδρος του Μπαρατίγια Τζανάτα στο κοινοβούλιο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου