ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα (φωτογραφίες)

εικόνες-αποκάλυψης-στην-κίνα-φωτογρα-380328

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πυκνοκατοικημένα λιμάνια του κόσμου καταστράφηκε από μια σειρά τεράστιων εκρήξεων σε μια αποθήκη χημικών.

Οι κάτοικοι της Tianjin περιέγραψαν την εμπειρία τους από το γεγονός σαν τις συνέπειες ενός σεισμού ή μιας ατομικής βόμβας, ή μιας σκηνής από Χολιγουντιανή ταινία καταστροφής, αφού τα ωστικά κύματα των εκρήξεων κατέστρεψαν σπίτια και οχήματα σε απόσταση χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη και περισσότεροι από 700 τραυματίστηκαν. Οι 12 από τους νεκρούς ανήκαν στις ομάδες των 1000 πυροσβεστών που στάλθηκαν για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην πόλη από τις εκρήξεις. Οι δύο κύριες εκρήξεις ήταν τόσο δυνατές που καταγράφηκαν ως σεισμικά γεγονότα της κλιμακας Ρίχτερ από το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ενώ έγιναν ορατές και από το διάστημα.

Οι τεράστιες αυτές εκρήξεις άφησαν πίσω τους ένα σκηνικό Αποκάλυψης με αποτεφρωμένα αυτοκίνητα, τσαλακωμένα κοντέινερ και καμένα κτήρια. Οι φωτογραφίες είναι ανατριχιαστικές.

athensvoice.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου