ΔΙΕΘΝΗ

Είχε σκοτώσει την πρώτη του γυναίκα ο σύζυγος της Πακιστανής που λιθοβολήθηκε

είχε-σκοτώσει-την-πρώτη-του-γυναίκα-ο-σ-379842

Τη δολοφονία της πρώτης του γυναίκας ομολόγησε απροκάλυπτα ο σύζυγος της 25χρονης εγκύου Πακιστανής που λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από την οικογένειά της, δίνοντας μια νέα τροπή σε αυτό το οικογενειακό δράμα.

Η Φαρζάνα Ικμπάλ, 25 ετών, δολοφονήθηκε την Τρίτη από την οικογένειά της υπό τα απαθή βλέμματα των αστυνομικών μπροστά από το δικαστήριο της Λαχόρης, πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ.

Η οικογένεια της Φαρζάνα την κατηγόρησε ότι την «ατίμασε» γιατί παντρεύτηκε παρά τη θέλησή τους τον Μοχάμαντ Ικμπάλ, έναν γεωργό 45 ετών, σε μια χώρα όπου οι γάμοι γίνονται συνήθως από συνοικέσια.

Σήμερα όμως ο Μοχάμαντ Ικμπάλ παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την πρώτη του σύζυγο από «έρωτα» για τη Φαρζάνα.

«Ήμουν ερωτευμένος με τη Φαρζάνα και εξαιτίας της αγάπης αυτή σκότωσα την πρώτη μου σύζυγο (…) απαγχονίζοντάς την», δήλωσε ο Μοχάμαντ σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο γιος του ζευγαριού είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πατέρα του την εποχή εκείνη, όμως στη συνέχεια τον συγχώρεσε αφού του έδωσε ένα ποσό ως «τίμημα αίματος». Μόλις τον συγχώρεσε ο γιος του, ο Μοχάμαντ αφέθηκε ελεύθερος.

Είχε σκοτώσει την πρώτη του γυναίκα ο σύζυγος της Πακιστανής που λιθοβολήθηκε
«Ο Ικμπάλ σκότωσε την πρώτη του σύζυγο πριν 6 χρόνια. Είχε συλληφθεί και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού συμβιβάστηκε με την οικογένειά της», επιβεβαίωσε ο Ζουλφικάρ Χαμίντ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας αξιωματούχος της αστυνομίας που ερευνά τον θάνατο της Φαρζάνα.

Ο Μοχάμαντ έπεισε τη Φαρζάνα να τον παντρευτεί. Αρχικά η οικογένειά της είχε αποδεχθεί τον γάμο αφού ο Ικμπάλ τους έδωσε προίκα, όμως στη συνέχεια του ζήτησαν περισσότερα χρήματα τα οποία αρνήθηκε να δώσει, σύμφωνα με τον ίδιο. Το ζευγάρι τελικά παντρεύτηκε πατά την άρνηση της οικογένειας της Φαρζάνα.

Σε τμήματα του Πακιστάν, μιας κυρίως μουσουλμανικής χώρας 180 εκατ. κατοίκων, οι γυναίκες αναμένεται να συμφωνούν στα συνοικέσια και άρνησή τους μπορεί να οδηγήσει σε «φόνο τιμής». Πολλές πακιστανικές οικογένειες πιστεύουν πως είναι ατιμωτικό για μια γυναίκα να ερωτευθεί και να επιλέξει η ίδια το σύζυγό της.

Σχεδόν 1.000 γυναίκες ή έφηβες φονεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά επειδή «ατίμωσαν» την οικογένειά τους, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία καταγγέλλει την «ατιμωρησία» των δραστών των δολοφονιών αυτών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου