ΔΙΕΘΝΗ

Προσπάθειες για άνοιγμα στην Κίνα ~ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Η ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

προσπάθειες-για-άνοιγμα-στην-κίνα-στο-379084

Ενημερωτικές πρωτοβουλίες αναπτύσσουν η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου και η Μητρόπολη Δημητριάδος

Ενημερωτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης εμπορικών και τουριστικών δεσμών μεταξύ της περιοχής μας και της Κίνας, αναπτύσσουν η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου και η Μητρόπολη Δημητριάδος, διοργανώνοντας εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 30 Μαΐου στις 6 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα. Στην εν λόγω διοργάνωση, που αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα, θα παραστεί η Εμπορική Ακόλουθος του Υπουργείου Εξωτερικών η κ. Αρετή Σκαφιδάκη, η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά την αγορά της Κίνας, θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες της περιοχής μας για τις ιδιομορφίες τις οποίες παρουσιάζει η Κινέζικη αγορά, θα αναφερθεί στους τρόπους προώθησης προϊόντων και θα απαντήσει σε ερωτήματα που θα τεθούν από τους παριστάμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα αναπτύσσει πολύ σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, της τάξης του 40% ετησίως, με παράλληλη αύξηση 202% του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας, την τελευταία πενταετία.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. (Ε.Α.Π. Α.Ε.) – Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ κ. Γεώργιος Αντώνογλου Κασσαβέτης, δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου και η κ. Χρύσα Τσαγανού, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Δημητριάδος στο ΔΣ της ίδιας εταιρίας.

Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε κατ’ αρχάς ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος συμμετέχει στις δραστηριότητες της ΕΑΠ από ιδρύσεώς της, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία της προσέγγισης επενδυτών από την Κίνα αλλά και της δημιουργίας εμπορικών και τουριστικών δεσμών με την περιοχή μας. «Ολοι στρέφονται προς την Απω Ανατολή, όπου φαίνεται ότι ανοίγεται ένας νέος κόσμος που ζητάει πολλά από το δυτικό κόσμο και εκτιμούμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να υστερήσει είτε στο πεδίο της υποδοχής επισκεπτών, είτε των επιχειρηματικών είτε των τουριστικών δραστηριοτήτων και θέλουμε από την πλευρά μας να συνδράμουμε την Αναπτυξιακή Πηλίου, σε κάθε ευκαιρία που θα δίνεται» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνάτιος. Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος κατέστησε σαφές ότι «πέρα από το πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελούμε, θέλουμε να συντελούμε στο να έχει επισκεψιμότητα ο τόπος μας».

Η ιδέα για την παραπάνω πρωτοβουλία προήλθε από την εκπρόσωπο της τοπικής Εκκλησίας στο Δ.Σ. της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου και υιοθετήθηκε ένθερμα, δεδομένου ότι η ΕΑΠ Πηλίου έχει σχέση με τους παραγωγικούς φορείς, με αποτέλεσμα να διοργανωθεί η αυριανή εσπερίδα με θέμα «Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κίνα για προϊόντα και υπηρεσίες του Νομού Μαγνησίας».

Αναπτύσσοντας τις επιμέρους συντεταγμένες της παραπάνω πρωτοβουλίας, ο κ. Αντώνογλου διευκρίνισε κατ’ αρχάς ότι «είναι μια καινοτόμα προσπάθεια, δεδομένου ότι δεν περιοριστήκαμε στις μέχρι τώρα δραστηριότητες της ΕΑΠ, αλλά προχωρούμε και σε πρωτοβουλίες που ανοίγουν τον ορίζοντα των δραστηριοτήτων σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως η Μητρόπολη Δημητριάδος, για να προσελκύσουμε καινούργιους επενδυτές και να δώσουμε καινούργιες δυνατότητες και ευκαιρίες στους επαγγελματίες της περιοχής μας, να ανοίξουν πόρτες προώθησης τοπικών προϊόντων σε άλλες χώρες και συγκεκριμένα στην Κίνα».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την άμεση ανταπόκριση της τοπικής Εκκλησίας και την παραχώρηση του συνεδριακού για την πραγματοποίηση της ημερίδας, αναφερόμενος παράλληλα στην σημασία της προώθησης τοπικών προϊόντων στην «αναδυόμενη», όπως την χαρακτήρισε, «Κινέζικη αγορά», που «τρέφει συν τοις άλλοις μεγάλο σεβασμό για την περιοχή και την χώρα μας».

Η κ. Τσαγανού τόνισε από την πλευρά της ότι «είναι μια πρώτη επαφή ανταλλαγής πληροφοριών και χρήσιμων εμπειριών μεταξύ των ενδιαφερομένων να εξάγουν προϊόντα ή για να εκμεταλλευτούμε, όπως είπε, το τουριστικό ρεύμα που υπάρχει προς την Ελλάδα μέσω της κ. Σκαφιδάκη, η οποία είναι γνώστης του συγκεκριμένου αντικειμένου».

Την αυριανή εσπερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι επαγγελματικοί φορείς του Νομού Μαγνησίας, όσοι μετέχουν σε Συνεταιρισμούς, όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, αλλά και τον τουρισμό, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προοπτικές που δημιουργούνται στο συγκεκριμένο πεδίο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου