ΔΙΕΘΝΗ

Το σχέδιο «απαγωγής» του Τζάκσον από τον πρώην μάνατζέρ του και τη Λατόγια

το-σχέδιο-απαγωγής-του-τζάκσον-από-τ-376626

Βιβλίο στο οποίο αποκαλύπτει σχέδιο απαγωγής του Μάικλ Τζάκσον για να… τον σώσει από τον εθισμό του στα χάπια, εκδίδει ο πρώην μάνατζέρ του Ρον Γουάισνερ.

Ο πρώην μάνατζερ του βασιλιά της ποπ ισχυρίζεται ότι μαζί είχε σχεδιάσει μαζί με την αδελφή του τραγουδιστή, Λατόγια Τζάκσον, την απαγωγή του, για να τον οδηγήσουν σε κλινική αποτοξίνωσης.

Το σχέδιο, όπως λέει, εγκαταλείφθηκε όταν η Λατόγια αποχώρησε.

Ο Γουάισνερ ήταν μάνατζερ του Μάικλ Τζάκσον από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 έως το 1983, όταν σε αυτό το χρονικό διάστημα κυκλοφόρησαν τα τα «Off the Wall» και Thriller».

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Γουάισνερ προσπάθησε να παρέμβει στη ζωή του Τζάκσον δύο δεκαετίας νωρίτερα, όταν έμαθε ότι ο πρώην πελάτης του είχε χρέη και ήταν εθισμένος στα παυσίπονα.

«Ο Μάικλ ήταν σκιά του εαυτού του και ακόμη και μετά από τον τρόπο που με παράτησε, ακόμη ενδιαφερόμουν για αυτόν», έγραψε ο πρώην μάνατζερ στο βιβλίο του με τίτλο «Listen Out Loud».

Το 2006, αφότου ο Τζάκσον έφυγε για το Μπαχρέιν, ο Γουάισνερ τηλεφώνησε στη Λατόγια και της πρότεινε παρέμβαση. «Της είπα: Ας το κάνουμε. Θα οργανώσω μία ομάδα και θα ετοιμάσω ένα αεροπλάνο. Θα βρω τη σωστή κλινική αποτοξίνωσης. Θα τα βάλω όλα σε τάξη και θα τα πληρώσω εγώ», σημειώνει.

Αυτό ήταν ουσιάστικά «απαγωγή για τον υπόλοιπο κόσμο»,λέει ο Γουάισνερ. Δύο ημέρες πριν από τις διαδικασίες, ωστόσο, η Λατόγια άλλαξε γνώμη.

«Πως να το πω κομψά, μού είπε ότι φρίκαρε. Σταμάτα το, σταμάτα το, σταμάτα το!», θυμάται ο πρώην μάνατζερ. Τότε εκείνος ακύρωσε το αεροπλάνο, το πρόγραμμα θεραπείας, ενώ διέλυσε την «ομάδα» που θα άρπαζε τον Τζάκσον.

Σήμερα, ο Γουάισνερ ισχυρίζεται ότι αυτό πιθανώς το σχέδιο αυτό δεν πραγματοποιήθηκε για καλό. «Ενας από τους δικηγόρους μου σημείωσε ότι στο δικστήριο θα το έβλεπαν αυτό ως απαγωγή παρά ως προσπάθεια να βοηθήσεις ένα συνάδελφο», γράφει.

Ωστόσο, εν μέρει μετανιώνει. Οταν συνάντησε ξανά τον Μάικλ Τζάκσον, όχι πολύ καιρό πριν από το θάνατό του, σκέφτηκε ότι ο 50χρονος «βασιλιάς» έμοιαζε «σαν αιχμάλωτος πολέμου»

«Δεν ξέρω αν η επέμβαση αυτή θα παρέτεινε τη ζωή του Μάικλ, αλλά τουλάχιστον θα του είχε δώσει μία ευκαιρία», υπογγραμμίζει.

Το βιβλίο του Γουάισνερ θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουνίου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου