ΔΙΕΘΝΗ

Στους τέσσερις οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιοανατολική Ισπανία

στους-τέσσερις-οι-νεκροί-από-τις-καταρ-375806

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες που πλήττουν από την Τρίτη τη νοτιοανατολική Ισπανία στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το τέταρτο θύμα είναι ένας 36χρονος άνδρας που βρέθηκε νεκρός ανάμεσα στις κοινότητες Λα Χαμούλα και Σαλαζάρ, στην Ανδαλουσία. Ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αρχικά βρέθηκε το άδειο αυτοκίνητό του και λίγο αργότερα ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο εντόπισε και το πτώμα του οδηγού.

Νωρίς σήμερα το πρωί, ένας άνδρας μέσης ηλικίας πνίγηκε στην Αλμερία, όταν εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, σε μια πλημμυρισμένη σήραγγα. Χθες Πέμπτη, οι αρχές είχαν ανακοινώσει τον θάνατο δύο άλλων ανθρώπων, ενός άνδρα 61 ετών και της αδελφής του, 51 ετών, στην περιοχή του χωριού Καουντέτε, στην Καστίλη-Λα-Μάντσα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα είπε ότι περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους ενώ 74 δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω των νερών.

Στα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, διασώστες μετακινούνται με τζετ-σκι σε έναν πλημμυρισμένο αυτοκινητόδρομο, ποτάμια λάσπης κατακλύζουν τους δρόμους και αυτοκίνητα παρασύρονται από τους χειμάρρους.

Το αεροδρόμιο της Μούρθια παρέμεινε κλειστό. Επίσης, 22 πτήσεις με προορισμό την Πάλμα, στη Μαγιόρκα, προσγειώθηκαν σε άλλα ισπανικά αεροδρόμια. Για αρκετές ώρες παρέμεινε κλειστό και το περιφερειακό αεροδρόμιο της Αλμερία, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δύο πτήσεις.

Μόνο στη Βαλένθια, 536.000 μαθητές έμειναν σήμερα στα σπίτια τους αφού τα σχολεία δεν λειτούργησαν. Κλειστά παρέμειναν επίσης τα σχολεία και στη Μούρθια και σε πολλές κοινότητες της Αλμερίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου