ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Βέλη στον Ολάντ για την πρωτιά της Λε Πεν- Αμηχανία στα Ηλύσια

γαλλία-βέλη-στον-ολάντ-για-την-πρωτιά-τ-373572

Με μια έκτακτη σύσκεψη στα Ηλύσια, ξεκίνησε η σημερινή άκρως δύσκολη ημέρα για τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, που δέχεται σφοδρότατες επικρίσεις, μετά την χθεσινή σαρωτική νίκη της Λε Πεν στις ευρωεκλογές και το πολύ χαμηλό ποσοστό των Σοσιαλιστών που αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στο κύρος του Γάλλου Προέδρου.

Ο Ολάντ ο οποίος είχε ήδη δει την δημοτικότητά του να καταρρέει και το κόμμα του να σημειώνει σημαντικές απώλειες στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, τώρα δέχεται επικρίσεις και βέλη από παντού για τις κακές επιδόσεις της κυβερνώσας παράταξης και την πρωτιά της Μαρίν Λε Πεν που ταρακούνησε Γαλλία και Ευρώπη.

Σε μια ένδειξη του επείγοντος της κατάστασης, ο Ολάντ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη σήμερα το πρωί στα Ηλύσια για να εξεταστούν οι συνέπειες από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που προκάλεσαν πολιτικό σεισμό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ο υπουργός εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

Ο τελευταίος χαρακτήρισε συμβολική την σημερινή έκτακτη σύσκεψη και σημείωσε ότι έχουν «καταγραφεί» τα χθεσινά γεγονότα.

Τώρα όλοι περιμένουν από τον Γάλλο Πρόεδρο μια τοποθέτηση. Αλλά εκείνος μοιάζει να διστάζει. Το βέβαιο είναι ότι θα μιλήσει στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, την Τρίτη, αλλά σκέφτεται και το ενδεχόμενο μιας παρέμβασης σήμερα, όπως γράφει η Figaro.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου