ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινούπολη: Πυροβολισμοί έξω από το Ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ

κωνσταντινούπολη-πυροβολισμοί-έξω-α-373390

Επίθεση κατά αστυνομικών με πυροβολισμούς και χειροβομβίδες σημειώθηκε στην είσοδο του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, παλάτι της οθωμανικής εποχής που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους τουρίστες, στο οποίο στεγάζονται επίσης τα γραφεία του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο δραστών που έφεραν αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε «τρομοκρατική οργάνωση» χωρίς να διευκρινίζεται σε ποια, και προστίθεται ότι πιστεύεται πως είχαν εμπλακεί στην ένοπλη επίθεση της 8ης Αυγούστου κατά των γραφείων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο του ανακτόρου.

Περιμετρικά του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ έσπευσαν ασθενοφόρα και η αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους, καθώς και την πλατεία Ταξίμ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σημειώθηκε επίσης μία έκρηξη, ωστόσο η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από ανεξάρτητη πηγή.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν στην Άγκυρα την ώρα των πυροβολισμών και δεν διέκοψε ομιλία του που μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου