ΔΙΕΘΝΗ

Στη δημοσιότητα βίντεο του δράστη στο Εβραϊκό Μουσείο

στη-δημοσιότητα-βίντεο-του-δράστη-στο-372696

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία του Βελγίου, τρία βίντεο και μια περιγραφή ενός άνδρα που καταζητείται για την φονική επίθεση εναντίον του Εβραϊκού Μουσείου των Βρυξελλών, με την ελπίδα ότι μπορεί κάποιος να τον αναγνωρίσει.

Ο άνδρας απεικονίζεται να πυροβολεί με ένα ημιαυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ. Είναι μετρίου αναστήματος και γυμνασμένος, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου η οποία δημοσίευσε την περιγραφή του στον ιστότοπό της. Όταν εξαπέλυσε την επίθεση φορούσε ένα σκουρόχρωμο καπελάκι του μπέιζμπολ, γυαλιά, σκούρο παντελόνι και κουβαλούσε δύο τσάντες. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν διακρίνονται καθαρά στα ασπρόμαυρα πλάνα.

Επίθεση στο Εβραϊκό μουσείο των Βρυξελλών

Στο ένα από τα βίντεο απεικονίζεται ο άνδρας να πυροβολεί πριν φύγει τρέχοντας από το μουσείο· μια ανθρώπινη σορός κατά τα φαινόμενα κείτεται μπροστά του, ωστόσο στο βίντεο έχει μπει «μωσαϊκό», ώστε να μην είναι ορατά τα χαρακτηριστικά του θύματος.

Το τουφέκι του δράστη είναι ένα AK-47 με αναδιπλούμενο κοντάκι, σύμφωνα με την αστυνομία και ο άνδρας διέφυγε πεζή.

Τα βίντεο προέρχονται από μια κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό του μουσείου.

Η αστυνομία, η οποία είχε ανακοινώσει το πρωί ότι δεν έχει μπορέσει να εξακριβώσει την ταυτότητα του δράστη, δημοσίευσε τις εικόνες και τα βίντεο, καλώντας τους πολίτες να ενημερώσουν τις αρχές εάν τον αναγνωρίσουν, ενώ δημιούργησε επίσης έναν ειδικό τηλεφωνικό αριθμό για όσους θέλουν να δώσουν πληροφορίες.

Νωρίτερα σήμερα, ένας Βέλγος ο οποίος είχε τραυματιστεί στην επίθεση του αγνώστου άνδρα, η οποία σημειώθηκε χθες, υπέκυψε στα τραύματά του με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί σε τέσσερις. Τα άλλα θύματα ήταν ένα ζευγάρι Ισραηλινών που επισκέπτονταν το Μουσείο και μια Γαλλίδα εθελόντρια η οποία εργαζόταν σε αυτό.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου