ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: «Σκούπα» κατά ακροαριστερών ομάδων μετά το Ντολμά Μπαχτσέ

τουρκία-σκούπα-κατά-ακροαριστερών-372266

Η τουρκική αντιτρομοκρατική διεξήγαγε τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη με στόχο ακροαριστερές ομάδες, την επομένη των πυροβολισμών στο ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ.

Ύποπτοι συνελήφθηκαν κατά τις εφόδους στις συνοικίες Σαριγέρ και Μπαλταλιμανί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η επιχείρηση είχε στόχο το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), ριζοσπαστική οργάνωση που ανέλαβε το βράδυ την ευθύνη για το περιστατικό.

«Θα σπάσουμε τα χέρια που θα σηκωθούν εναντίον των δύο μαχητών του λαού που πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ για να ζητήσουν δικαιοσύνη» ανέφερε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της.

Δύο ένοπλοι άνδρες συνελήφθησαν μετά τους πυροβολισμούς όχι μακριά από το Ανάκτορο, που μεταξύ άλλων συγκατελέγεται στα αξιοθέατα της πόλης που προσελκύουν αρκετούς τουρίστες. Η επίθεση δεν προκάλεσε τραυματισμούς.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Τα πρόσωπα αυτά ενδέχεται να εμπλέκονται σε επίθεση που σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου εναντίον των γραφείων στην Κωνσταντινούπολη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το οποίο είναι στην εξουσία τα τελευταία 13 χρόνια.

Το DHKP-C είχε επίσης αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη στις 9 Αυγούστου.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί στην Τουρκία μετά την έναρξη τον περασμένο μήνα της μεγάλης επιχείρησης του τουρκικού στρατού εναντίον των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου