ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Ενδείξεις για πιθανή απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων

νατο-ενδείξεις-για-πιθανή-απόσυρση-τω-367600

Το ΝΑΤΟ διαπιστώνει ότι «ίσως» ετοιμάζονται κάποια ρωσικά στρατεύματα να αποσυρθούν από την περιοχή στη μεθόριο με την Ουκρανία, όπως ανέφερε τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη ανακοίνωση του Κρεμλίνου για επιστροφή των στρατιωτών στις βάσεις τους.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη των ρωσικών γυμνασίων στη μεθόριο με την Ουκρανία που το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει κινήσεις απόσυρσης.

Οι ανακοινώσεις από την πλευρά του ΝΑΤΟ ήταν αρκετά επιφυλακτικές, το οποίο σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει ότι πως «το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών δυνάμεων παραμένει κοντά στα σύνορα». «Είναι νωρίς να πούμε τι σημαίνουν οι κινήσεις που βλέπουμε, αλλά ελπίζουμε να πρόκειται για ξεκίνημα πλήρους απόσυρσης» ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Από τη Δευτέρα, το ΝΑΤΟ επαναλάμβανε πάγια ότι «δεν διαπίστωνε καμία κίνηση» που να επιβεβαιώνει τις αναφορές της Μόσχας για αποχώρηση των στρατευμάτων.

Η κίνηση γίνεται ενώ η Ουκρανία οδεύει προς τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής. «Η Ρωσία πρέπει να ανταποκριθεί στις διεθνείς υποχρεώσεις της, ειδικά ενώ προετοιμάζονται οι ουκρανικές εκλογές» τόνισε ο Ράσμουσεν. Απόσυρση στρατευμάτων «θα ήταν το πρώτο βήμα της Ρωσίας προς τη σωστή κατεύθυνση», υπογράμμισε.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου