ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος στο άπλωμα των ρούχων στα μπαλκόνια σε πόλη της Γαλλίας

τέλος-στο-άπλωμα-των-ρούχων-στα-μπαλκό-367484

Νέους νόμους επιβάλει ο νεοεκλεγείς ακροδεξιός δήμαρχος της γαλλικής πόλης Μπεζιέ, προκαλώντας τα σχόλια των κατοίκων της. Μετά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εφήβους και τα υψηλά πρόστιμα για τα απόβλητα των σκύλων, ο Ρόμπερτ Μενάρντ απαγορεύει πλέον το άπλωμα των ρούχων στα μπαλκόνια των σπιτιών.

Τέλος στο άπλωμα των ρούχων στα μπαλκόνια σε πόλη της Γαλλίας
Ο ακροδεξιός δήμαρχος της νότιας γαλλικής πόλης Μπεζιέ, βρίσκεται και πάλι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αρχικά είχε ανακοινώσει την απαγόρευση γευμάτων με halal στις δημοτικές καφετέριες, στη συνέχεια επέβαλε την απαγόρευση κυκλοφορίας σε έφηβους σε ορισμένες προβληματικές γειτονιές και τώρα στρέφει την προσοχή στα φρεσκοπλυμμένα ρούχα των κατοίκων.

«Με τον δημοτικό νόμο της 19ης Μαϊου 2014, ελήφθη η απόφαση για την απαγόρευση του απλώματος των ρούχων στα μπαλκόνια και τις προσόψεις των κτιρίων που διακρίνονται από το δημόσιο οδικό δίκτυο» ανέφερε η δήλωση του Δημαρχείου.

«Τα κτίρια παίζουν σημαντικό ρόλο στην περιβαλλοντική ποιότητα ζωής και οι προσόψεις των κτιρίων στην ελκυστικότητα της πόλης από οικονομική και τουριστική άποψη» προσθέτει η ανακοίνωση.

Στο δημοτικό νόμο που ισχύει για το προστατευόμενο ιστορικό κέντρο της πόλης, ο δήμαρχος επιτρέπει στους κατοίκους να αδειάζουν το πλυντήριο ρούχων τους μεταξύ 10 μ.μ. και 6 π.μ. κάθε πρωί. Σύμφωνα με το νέο νόμο, απαγορεύεται επίσης το τίναγμα των χαλιών μετά τις 10 π.μ.

Οποιοσδήποτε από τους κατοίκους της Μπεζιέ αψηφά το νέο νόμο, θα τιμωρείται με αυστηρό πρόστιμο, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το ποσό.

Ο Μενάρντ είχε γίνει πρωτοσέλιδο τον περασμένο Απρίλιο για την εισαγωγή νόμου που απαγορεύει την κυκλοφορία μεταξύ 23:00 και 6 το πρωί σε ανήλικους κάτω των 13 ετών σε ορισμένες περιοχές της πόλης. Επίσης, εισήγαγε πρόστιμα (35 ευρώ) για τους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν καθάριζαν τα απόβλητα των σκύλων τους αλλά και αυστηρότατες κυρώσεις κατά της παράνομης στάθμευσης.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου