ΔΙΕΘΝΗ

Δριμύ κατηγορώ της γερμανικής κυβέρνησης για την ακροδεξιά βία εις βάρος προσφύγων

δριμύ-κατηγορώ-της-γερμανικής-κυβέρν-366099

Την αποστροφή της ενάντια στην ακροδεξιά βία κατά των μεταναστών και των προσφύγων εξέφρασε τη Δευτέρα η γερμανική κυβέρνηση. Διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε τα αιματηρά επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, στην πόλη Χάιντεναου, στην Ανατολική Γερμανία, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα κατά μεταναστών και προσφύγων.

«Η καγκελάριος και ολόκληρη η κυβέρνηση καταδικάζουν με τον πλέον έντονο τρόπο τη βία και την επιθετική ατμόσφαιρα εναντίον των ξένων στη χώρα», δήλωσε ο Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. «Είναι αηδιαστικό – πρόσθεσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος – πώς οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές και οι νεοναζί επιχειρούν να διαδώσουν αυτό το ηλίθιο μήνυμα μίσους σχετικά με την παραχώρηση ασύλου».

Τουλάχιστον 31 γερμανοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με 600 διαδηλωτές, οι οποίοι εκτόξευαν πέτρες και μπουκάλια. Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές επιχείρησαν να σταματήσουν λεωφορεία με πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία και μεταφέρονταν σε χώρους φιλοξενίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου