ΔΙΕΘΝΗ

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε την εκτέλεση δύο Παλαιστινίων στη Γάζα

το-συμβούλιο-της-ευρώπης-καταδίκασε-τ-366094

Η Γενική Εισηγήτρια για την κατάργηση της θανατικής ποινής του Συμβουλίου της Ευρώπης, η βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαριέττα Καραμανλή, καταδίκασε τις εκτελέσεις δύο Παλαιστινίων στη Γάζα, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι συνεργάζονταν με το Ισραήλ.

Οι δύο Παλαιστίνιοι εκτελέστηκαν στις αρχές Μαΐου από τη Χαμάς, υπενθύμισε η Γενική Εισηγήτρια για την κατάργηση της θανατικής ποινής του Συμβουλίου της Ευρώπης, η βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαριέττα Καραμανλή.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία της διότι οι δύο αυτές εκτελέσεις έγιναν μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της διαδικασίας συμφιλίωσης μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς.

«Η συνεχιζόμενη εφαρμογή της βάναυσης και άσκοπης θανατικής ποινής στη Λωρίδα της Γάζας αμαυρώνει την εικόνα όλων των Παλαιστινίων» δήλωσε η κυρία Καραμανλή, υπενθυμίζοντας ότι, το Παλαιστινιακό Συμβούλιο έχει δεσμευθεί, ως εταίρος για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, να τηρήσει μορατόριουμ και να καταργήσει εντέλει την εφαρμογή της θανατικής ποινής.

Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να συγχέεται με την εκτέλεση δύο έφηβων Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό, υπόθεση που ήρθε στο φως την Τετάρτη.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου