ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊβάν: Μεθυσμένος σκότωσε με μαχαίρι στο μετρό 3 επιβάτες και τραυμάτισε 10

ταϊβάν-μεθυσμένος-σκότωσε-με-μαχαίρι-365719

Ένας μεθυσμένος νεαρός επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες ενός συρμού στο μετρό της Ταϊβάν σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Ο δράστης, που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Τσενγκ και είναι 21 ετών, είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Τουνγκχάι της Ταϊβάν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσεν Κούο-εν είπε ότι ο νεαρός άρχισε να μαχαιρώνει τους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τον Ναό Λόνγκσαν στον Σταθμό Τζιανγκζικούι της πρωτεύουσας.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο, όμως η αστυνομία ανέφερε ότι ο Τσενγκ νωρίτερα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Μετά τη σύλληψή του ο φοιτητής είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε ανέκαθεν να τραβήξει την προσοχή του κόσμου “κάνοντας κάτι μεγάλο”.

Σύμφωνα πάντα με τον Τσεν, ο δράστης χρησιμοποίησε ένα μεγάλο μαχαίρι για σασίμι, με λεπίδα 30 εκατοστών, καθώς και ένα μικρότερο.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ στην Ταϊπέι, μια πόλη 7,3 εκατομμυρίων κατοίκων που παρά το μέγεθός της θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλής. Ο δήμαρχος της Ταϊπέι Χάου Λουνγκ-μπιν και ο δήμαρχος της Νέας Ταϊπέι Έρικ Τσου υποσχέθηκαν ότι θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Το μετρό της Ταϊπέι εξυπηρετεί 1,85 εκατομμύρια επιβάτες σε καθημερινή βάση.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου