ΔΙΕΘΝΗ

Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στην Κύπρο εν όψει της άφιξης Μπάιντεν

δρακόντεια-μέτρα-ασφάλειας-στην-κύπρ-365456

Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, διά ξηράς, θαλάσσης και αέρος, έχουν λάβει οι αρχές στην Κύπρο, εν όψει της άφιξης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν το απόγευμα (18:30) της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, πέρα από την προσωπική ασφάλεια του Τζο Μπάιντεν, που θα φτάσει σχεδόν τους 100 πράκτορες, η αστυνομία θα επιστρατεύσει τη Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων και το Λιμενικό.

Τόσο κατά την άφιξη του κ. Μπάιντεν όσο και κατά την αναχώρησή του, την Πέμπτη και όχι το πρωί της Παρασκευής, θα περιπολεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ελικόπτερο της αστυνομίας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, σκάφος του Λιμενικού θα περιπολεί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο όπου θα διαμένει στη Λεμεσό.

Παράλληλα, το σχέδιο επιχειρήσεων που εκπονήθηκε μαζί με τους Αμερικανούς και εμπλουτίστηκε την Τρίτη σε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, προβλέπει επιφυλακή της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης που θα έχει και τον πρώτο και τελευταίο λόγο, κινητοποίηση της Τροχαίας, ενώ τρεις Αστυνομικές Διευθύνσεις, Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας, θα βρίσκονται επί ποδός. Ο κλάδος ανιχνευτικών σκύλων και οι πυροτεχνουργοί επίσης θα κινητοποιηθούν για έρευνα των χώρων πριν καταλύσει ο αμερικανός αντιπρόεδρος.

Τέλος, θα λειτουργήσει το Κέντρο Καταστάσεων Κρίσεως στη ΜΜΑΔ, ενώ και η ΚΥΠ θα βρίσκεται σε εγρήγορση όπως και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης, ελεύθεροι σκοπευτές του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού (ΕΑΟ) θα λάβουν θέσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στο ξενοδοχείο που θα διαμένει ο κ. Μπάιντεν και σε άλλα σημεία.

Την Τρίτη η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα κλείνουν διαδοχικά όλα τα σημεία απ’ όπου θα διέρχεται ο κ. Μπάιντεν, ενώ ανάλογα μέτρα θα ληφθούν και στην περιοχή του Λήδρα Πάλας απ’ όπου αναμένεται ότι θα διέλθει στα κατεχόμενα καθώς και στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το κοινό δείπνο με τους δύο ηγέτες.

Οι επισκέψεις Αντρης Αναστασιάδη και Τζιλ Μπάιντεν

Η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, δρ.Τζιλ, μαζί με την πρώτη κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, θα επισκεφθούν τα Λεύκαρα και την παλιά Λευκωσία, καθώς και την νεκρή ζώνη.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου