ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισπανία: Απολύθηκε γυναίκα οπαδός που χλεύαζε μαύρο ποδοσφαιριστή

ισπανία-απολύθηκε-γυναίκα-οπαδός-που-364461

Παρελθόν από το προσωπικό του μουσείου της Βαρκελώνης αποτελεί πλέον μια γυναίκα, την οποία συνέλαβε ο τηλεοπτικός φακός να κάνει ρατσιστικές χειρονομίες σε βάρος μαύρου ποδοσφαιριστή.

Η γυναίκα, οπαδός της ομάδας της Γιαγκοστέρα, η οποία αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, συνελήφθη από τον τηλεοπτικό φακό να κάνει ρατσιστική χειρονομία σε βάρος του αθλητή Μαμαντού Κονέ στη διάρκεια του αγώνα με την Ρασίνγκ Σανταντέρ για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.

Το ενσταντανέ έκανε αμέσως το γύρο των κοινωνικών δικτύων φτάνοντας γρήγορα στα μέσα ενημέρωσης της χώρας με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του μουσείου να ανακοινώσουν τη Δευτέρα την απόλυση της οπαδού.

Οι άσεμνες χειρονομίες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δίπλα στη γυναίκα βρίσκονταν μικρά παιδιά επέτειναν τις αντιδράσεις, δεδομένου μάλιστα ότι είναι το δεύτερο ρατσιστικό περιστατικό που συμβαίνει στη χώρα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Είχε προηγηθεί η ρατσιστική επίθεση στον Ντάνι Αλβες, στον οποίο οπαδός είχε πετάξει μπανάνα.

Επίσης, η διοίκηση της Γιαγκοστέρα της απαγόρευσε την είσοδο στο γήπεδό της δια βίου ενώ ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε συγγνώμη από τον ποδοσφαιριστή για της συμπεριφορά της «φιλάθλου».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου