ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Η Βρετανία παραμένει «σε πολύ ενεργή φάση της πανδημίας»

κορωνοϊός-η-βρετανία-παραμένει-σε-πο-36418

Να μην χαλαρώσουν περισσότερο τα μέτρα του lockdown για τον κορωνοϊό στη Βρετανία ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως ο ΠΟΥ ζητά την παραμονή σε ισχύ των μέτρων για τον κορωνοϊό, μέχρι το σύστημα ιχνηλάτησης επαφών της κυβέρνησης αποδείξει ότι είναι συγκροτημένο και αποτελεσματικό, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, προειδοποιεί επίσης ότι η Βρετανία παραμένει σε «πολύ ενεργή φάση της πανδημίας» και ότι δεν πρέπει να υπάρξει σπουδή για το άνοιγμα της οικονομίας.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επανεξετάζει τον κανόνα των δύο μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης εν όψει του επόμενου σταδίου άρσης μέτρων του lockdown για τον κορωνοϊό που σχεδιάζεται για τις 4 Ιουλίου.

36 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη Βρετανία

Η Βρετανία ανακοίνωσε 36 θύματα του κορωνοϊού σε ένα 24ωρο την Κυριακή, με τον συνολικό αριθμό θανάτων να ανέρχεται σε 41.698 από την αρχή της πανδημίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 1.514 νέα κρούσματα, με το σύνολο των ασθενών Covid-19, ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός, να ανέρχεται σε 295.889. Ο αριθμός των νέων θανάτων χθες ανερχόταν σε 202.

Τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται στην Αγγλία, που μετρά ως σήμερα 157.074 κρούσματα και ακολουθεί η Σκωρία με 15.755, η Ουαλία με 14.742 και η Βόρεια Ιρλανδία με 4.848 κρούσματα κορωνοϊού.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου