ΔΙΕΘΝΗ

Τ.Κουρούτζα: Ο Ερντογάν δεν με χαστούκισε, ήθελε να με προστατεύσει

τ-κουρούτζα-ο-ερντογάν-δεν-με-χαστούκι-362114

Στην αρχή είπε ότι τον χαστούκισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά «ακούσια» στη διάρκεια επίσκεψης στον απόηχο της τραγικής καταστροφής στην πόλη Σόμα. Αλλά τώρα ο νεαρός Τανέρ Κουρούτζα τα «γύρισε» λέγοντας ότι με την χειρονομία του ο πρωθυπουργός είχε σκοπό να τον προστατεύσει από τους σωματοφύλακες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κουρούτζα βγήκε στην τηλεόραση και είπε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός τον χαστούκισε «αλλά χωρίς να το θέλει, επειδή ήταν εκνευρισμένος με το πλήθος» στη διάρκεια μιας συμπλοκής σε σούπερ μάρκετ, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο και κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο στις 14 Μαϊου.

Σήμερα όμως ανασκεύασε, και ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από τον Ερντογάν.

«Στην αρχή, δεν πρόσεξα ότι ο πρωθυπουργός μας άπλωσε το χέρι του για να με προστατεύσει από τους σωματοφύλακες. Εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι κάποιος με χαστούκισε. Αλλά το πρόσωπο που μου έδωσε το χαστούκι δεν ήταν ο πρωθυπουργός μας, αλλά ο σωματοφύλακάς του» είπε ο Κουρούτζα, ζητώντας συγγνώμη από τον Ερντογάν.

Εξήγησε ότι άλλαξε γνώμη για το περιστατικό όταν είδε το βίντεο, και διέψευσε ότι υπέστη «ψυχολογική πίεση».

«Αναγνώρισα (σσ τον σωματοφύλακα) όταν είδα τα πλάνα που γυρίστηκαν στο εσωτερικό του μαγαζιού. Τότε κατάλαβα τι συνέβη και λυπήθηκα. Μακάρι να μην είχα πει προηγουμένως ότι με χαστούκισε ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο Κουρούτζα, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι θα είχε αντιδράσει ομοίως αν ήταν σωματοφύλακας του πρωθυπουργού.

Το βίντεο δείχνει τον Ερντογάν να μπαίνει γρήγορα σε ένα σούπερ μάρκετ με τους σωματοφύλακές του για να προφυλαχθεί από τις διαμαρτυρίες του οργισμένου πλήθους στην Σόμα.

«Εγώ δεν ήμουν ένας από τους διαδηλωτές. Ηρθα ξαφνικά πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρωθυπουργό. Καθώς οι σωματοφύλακές του άρχισαν να σπρώχνουν, ο πρωθυπουργός έκανε δυστυχώς κάτι χωρίς να το θέλει και με χαστούκισε, γιατί ήταν εκνευρισμένος με το πλήθος και δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του», είχε δηλώσει στην αρχή ο Κουρούτζα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου