ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Κάθειρξη 10 ετών σε άλλους 126 υποστηρικτές του Μ.Μόρσι

αίγυπτος-κάθειρξη-10-ετών-σε-άλλους-126-υπο-359938

Δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε σε 10ετή κάθειρξη 126 υποστηρικτές του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σε μια ακόμα ομαδική δίκη.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στις ταραχές του Καφρ ελ-Σέιχ, βόρεια του Καΐρου, στις 16 Αυγούστου 2013, για κατοχή όπλων, επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας και συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, δηλαδή στην Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Οι ταραχές στο Καφρ ελ-Σέιχ ξέσπασαν δύο ημέρες αφού οι αιγυπτιακές δυνάμεις έπνιξαν στο αίμα τις διαδηλώσεις κατά της αποπομπής του Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, σκοτώνοντας 700 διαδηλωτές.

Από την καθαίρεση του Μοχάμεντ Μόρσι, τον περασμένο Ιούλιο, η αστυνομία και ο στρατός έχουν επιδοθεί σε άγρια καταστολή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταδοκασθεί σε θάνατο ή σε βαριές ποινές κάθειρξης κατά τη διάρκεια πολυάριθμων ομαδικών δικών.

Στα τέλη του Απριλίου, δικαστήριο της πόλης Μίνια, νότια του Καΐρου, καταδίκασε σε θάνατο 700 ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον ανώτατο πνευματικό ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, έπειτα από συνοπτικές δικαστικές διαδικασίες τις οποίες ο ΟΗΕ κατήγγειλε ως «χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη Ιστορία».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου