ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ στον Ατλαντικό με ρυμουλκό με 14μελές πλήρωμα μέσα σε κυκλώνα

θρίλερ-στον-ατλαντικό-με-ρυμουλκό-με-14μ-358346

Eρευνες ξεκίνησαν στον Ατλαντικό για τον εντοπισμό ρυμουλκού με 14μελές πλήρωμα που κινδύνευε από την Πέμπτη, καθώς βρισκόταν κοντά σε κυκλώνα κατηγορίας 4, ανακοίνωσαν οι αρχές της Μαρτινίκα.

Σε εξέλιξη η έρευνα

Το Bourbon Rhode με σημαία Λουξεμβούργου βρισκόταν την Πέμπτη σε απόσταση 1.200 ναυτικών μιλίων (2.222 χλμ.) από το γαλλικό νησί της Μαρτινίκα και 60 μιλίων (111 χλμ.) νότια-νοτιοδυτικά από το μάτι του κυκλώνα Λορέντζο, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρία Bourbon, γαλλικό όμιλο υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών για την πετρελαϊκή βιομηχανία.

Το στίγμα του Bourbon Rhode

Πλοίο μεταφοράς φορτίου χύδην με σημαία Νησιών Μάρσαλ είχε αλλάξει πορεία για να προσφέρει βοήθεια στο Bourbon Rhode.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη: το πλοίο μεταφοράς μεταλλευμάτων που άλλαξε την πορεία του πλέει στην περιοχή», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της Μαρτινίκα.

Ομως «οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αυξάνουν κατά πολύ τον χρόνο των ερευνών», πρόσθεσαν.

Αεροσκάφος που διέθεσε αμερικανικός οργανισμός, ειδικός στους κυκλώνες, συνδράμει στις έρευνες.

Ετοίμασαν τις σωσίβιες λέμβους

Σε συναγερμό τέθηκαν φρεγάτα και ελικόπτερο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού που αναμένεται να συμμετάσχουν στις έρευνες τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Το Bourbon Rhode σε φωτογραφία αρχείου

Την Πέμπτη το βράδυ (ώρα Παρισιού), οι αρχές της Μαρτινίκα ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Μπουρμπόν Ροντ μπορεί να «αντέξει περίπου 40 ώρες» και πως το πλήρωμα είχε προετοιμάσει τις σωσίβιες λέμβους, αλλά παρέμενε στο σκάφος λόγω των μεγάλων και δυνατών κυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου