ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: Βομβιστική επίθεση με νεκρό αστυνομικό

μπαχρέιν-βομβιστική-επίθεση-με-νεκρό-358088

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας μιας έκρηξης στο χωριό Καράνα του Μπαχρέιν χθες Παρασκευή, γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών του βασιλείου.

«Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από την τρομοκρατική έκρηξη στο Καράνα», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακόμη τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Τρεις πολίτες, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, επίσης τραυματίστηκαν.

Τον περασμένο μήνα δύο αστυνομικοί είχαν σκοτωθεί και οκτώ άλλοι είχαν τραυματιστεί σε βομβιστική επίθεση στη νήσο Σίτρα του Μπαχρέιν.

Το Μπαχρέιν, όπου εδρεύει ο Πέμπτος Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, είχε δοκιμαστεί από μεγάλες διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης το 2011, όταν είχε σημειωθεί ένα κύμα κινητοποιήσεων στο οποίο είχε πρωταγωνιστήσει η σιιτική πλειονότητα, η οποία διαμαρτύρεται πως υφίσταται διακρίσεις.

Η σουνιτική μοναρχία διαψεύδει ότι οι σιίτες αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Έκτοτε συνεχίζονται οι σποραδικές διαδηλώσεις, ενώ αυξάνονται οι βομβιστικές επιθέσεις.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου