ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτη δήλωση Στάινμαγερ: Να γυρίσουν σπίτι τους οι μετανάστες. Δεν δίνουμε άσυλο

απίστευτη-δήλωση-στάινμαγερ-να-γυρίσ-357194

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάγερ κάλεσε τους μετανάστες από τα Δυτικά Βαλκάνια να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, καθώς όπως υποστήριξε, το Βερολίνο δεν θα τους χορηγήσει άσυλο

Περίπου το 40% όλων των προσφύγων που φτάνουν στη Γερμανία προέρχονται από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και δεν έχουν καμία πιθανότητα να τους χορηγηθεί άσυλο, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

“Χαιρόμαστε που πολλοί άνθρωποι στη Σερβία, την Αλβανία, το Κόσοβο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη προσβλέπουν στην Ευρώπη με ελπίδα. Πολλές από αυτές τις χώρες έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρ’ όλ’ αυτά, ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων προέρχεται από αυτές τις χώρες”, είπε ο Σταϊνμάγερ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τέσσερις στους δέκα πρόσφυγες προέρχονται από αυτές τις χώρες.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πρέπει να ελπίζουν ότι θα τους δοθεί άσυλο στη Γερμανία και όσοι έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι στον δρόμο θα ήταν προτιμότερο να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ είπε πριν από μερικές ημέρες ότι το 95% των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου που υποβάλουν πολίτες από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων απορρίπτεται.

ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου