ΔΙΕΘΝΗ

Αιμόφυρτη η Πακιστανή Μαλάλα «πρωταγωνιστεί» σε διαφήμιση στρώματος

αιμόφυρτη-η-πακιστανή-μαλάλα-πρωταγ-357172

«Συγγνώμη» ζήτησε διεθνής διαφημιστική εταιρεία για την ατυχή και κακόγουστη έμπνευση να δημιουργήσει για την διαφήμιση στρώματος (!) καρτούν στο οποίο απεικονίζεται η νεαρή Πακιστανή Μαλάλα να δέχεται σφαίρα στο κεφάλι εξ’ επαφής, κάτι που συνέβη και στην πραγματικότητα.

Η διαφήμιση, τιτλοφορούμενη «Αναπήδηση» που δημιουργήθηκε από την Ogilvy & Mather για την ινδική εταιρεία στρωμάτων Kurl-On, δείχνει την Πακιστανή Μαλάλα να πυροβολείται εξ επαφής (όπως συνέβη πραγματικά), να πέφτει στο στρώμα με το αίμα να ρέει από το κεφάλι της και στην συνέχεια υγιής να αναπηδά και να παραλαμβάνει ένα βραβείο.

Οι χρήστες του διαδικτύου δήλωσαν αηδιασμένοι από την κακόγουστη διαφήμιση και πρώην βουλευτής από το Πακιστάν τη χαρακτήρισε «αποτροπιαστική». Η Ogilvy & Mather που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε συγγνώμη για το ατόπημα.

Το τραγικό είναι ότι η 17χρονη σήμερα Μαλάλα Γιουσαφζάι, είχε όντως πυροβοληθεί στο κεφάλι από Ταλιμπάν, ενώ επιβιβαζόταν σε σχολικό λεωφορείο, τον Οκτώβριο του 2012. Η έφηβη έγινε στόχος εξαιτίας της δράσης της υπέρ του δικαιώματος των γυναικών του Πακιστάν στην εκπαίδευση.

Πέρυσι η Μαλάλα ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης (η νεότερη που έχει προταθεί) και φέτος είναι υποψήφια για δεύτερη χρονιά. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Ζαχάρωφ για το 2013.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου