ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Χειροπέδες σε βουλευτή των Δημοκρατικών για διαφθορά

ιταλία-χειροπέδες-σε-βουλευτή-των-δημ-355551

Υπέρ της σύλληψης του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Φρακαντόνιο Τζενοβέζε εκφράσθηκε με φανερή ψηφοφορία το απόγευμα της Πέμπτης το ιταλικό Κοινοβούλιο (371 οι ψήφοι υπέρ, 39 κατά).

Ο Τζενοβέζε κατηγορείται για εγκληματική δράση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της πόλης Μεσίνα, στην Σικελία, ο Τζενοβέζε φέρεται να συνέστησε μία σειρά εταιριών με τις οποίες κατάφερε να εισπράξει έξι εκατ. ευρώ, τα οποία στην πραγματικότητα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο Τζενοβέζε δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία και έκανε γνωστό ότι πρόκειται να μεταβεί στο δικαστήριο της πόλης του για να οδηγηθεί, στην συνέχεια, στην φυλακή.

Οι Δημοκρατικοί, το κόμμα του Φρακαντόνιο Τζενοβέζε, έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ζήτησαν την διεξαγωγή φανερής ψηφοφορίας, «για να αποδείξουν ότι είναι η πολιτική δύναμη της διαφάνειας», όπως είπε η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Άννα Ροσομάντο.

Εκπρόσωποι του Κινήματος Πέντε Αστέρων υποστήριξαν ότι «η Ιταλία ξύπνησε μόνον χάρη στην δική τους δράση», έβγαλαν ένα ξυπνητήρι και το τοποθέτησαν πάνω στα έδρανα της ιταλικής Βουλής.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου