ΔΙΕΘΝΗ

Οι αντιδράσεις για την εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν χωρίς μάσκα – Τι απαντά ο Λευκός Οίκος

οι-αντιδράσεις-για-την-εμφάνιση-του-τζ-354022

Οπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, βγήκε να γευματίσει μαζί με τη σύζυγό του, Τζιλ, σε εστιατόριο της Ουάσινγκτον το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου. Οι φωτορεπόρτερ «συνέλαβαν» το ζευγάρι να βγαίνει από γνωστό ιταλικό εστιατόριο της πόλης, τη στιγμή που δε φορούσαν μάσκες για τον κορονοϊό και οι φωτογραφίες δεν άργησαν να κάνουν των γύρο των ΜΜΕ και να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων.

Στο site του εστιατορίου που επισκέφθηκε το προεδρικό ζεύγος αναφέρεται ότι «Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC και το εκτελεστικό διάταγμα του Δημάρχου, Muriel Bowser, όλα τα άτομα άνω των 2 ετών πρέπει να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει να αφαιρούνται μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Μετά την κυκλοφορία των φωτογραφιών, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες των social media που υπήρξαν ιδιαίτερα επικριτικοί με τον Αμερικανό πρόεδρο. Σε κάποια από τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν, ο Μπάιντεν χαρακτηρίστηκε ως και «υποκριτής», αφού παραβίασε τους όρους που ο ίδιος έθεσε για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού. «Μια ακόμη υπενθύμιση ότι οι κανόνες που επιβάλλονται από την άρχουσα τάξη ισχύουν μόνο για εμάς και όχι για εκείνους» και «Κάθε Αμερικανός απαιτεί μία εξήγηση από τον Τζο Μπάιντεν», είναι δύο από τα χαρακτηριστικά σχόλια που γράφτηκαν.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Η θύελλα αντιδράσεων έφερε και την απάντηση του Λευκού Οίκου του οποίου η εκπρόσωπος, Τζεν Ψάκι, υποχρεώθηκε να δώσει μία απάντηση. «Νομίζω ότι αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι μια φωτογραφία τους να βγαίνουν από ένα εστιατόριο αφού έφαγαν, με μάσκα στο χέρι – όπου δεν την είχαν βάλει ακόμα. Θα έλεγα, φυσικά, ότι υπάρχουν στιγμές που όλοι δεν βάζουμε ξανά μάσκες όσο γρήγορα απαιτείται», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου