ΔΙΕΘΝΗ

Γενεύη: Πωλήθηκε για 23,79 εκατ. δολάρια το «μπλε διαμάντι»

γενεύη-πωλήθηκε-για-2379-εκατ-δολάρια-το-353612

Ένα εντυπωσιακό μπλε διαμάντι , που θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο στην κατηγορία του , δημοπρατήθηκε έναντι του ποσού των 23,79 εκατομμυρίων δολαρίων το βράδυ στη Γενεύη από τον οίκο δημοπρασιών Christies.

Αυτό το διαμάντι, που έχει σχήμα αχλαδιού και ονομάζεται “The Blue” (το μπλε ) έχει βάρος 13,22 καράτια και έχει χαρακτηριστεί ως «άψογο έντονο μπλε» και ο οίκος Christies το είχε εκτιμήσει σε ένα ποσό μεταξύ 21 και 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 21,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ( 17,36 εκατομμύρια ευρώ).

Ο αγοραστής είναι το αμερικάνικο κοσμηματοπωλείο Harry Winston αλλά ο πωλητής του παραμένει άγνωστος. Το διαμάντι θα ονομάζεται « Winston έντονο μπλε» όπως αποφασίστηκε από τον αγοραστή.

Πριν από έξι μήνες ο οίκος Christies πούλησε ένα πορτοκαλί διαμάντι που ζυγίζει 14,82 καράτια και θεωρείται το μεγαλύτερο στην κατηγορία του έναντι της τιμής ρεκόρ των 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια ημέρα νωρίτερα ο ανταγωνιστικός οίκος δημοπρασιών Sotheby πούλησε ένα κίτρινο διαμάντι 100,09 καρατίων έναντι ποσού 16,3 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου