ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Άλλες 2 συλλήψεις για τον θάνατο 71 μεταναστών μέσα σε φορτηγό

αυστρία-άλλες-2-συλλήψεις-για-τον-θάνατ-352626

Οι αυστριακές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα δύο νέες συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο, την περασμένη εβδομάδα, 71 μεταναστών που οι σοροί τους ανακαλύφθηκαν μέσα σε εγκαταλειμμένο φορτηγό στην ανατολική Αυστρία.

Ένας άνδρας συνελήφθη στη Βουλγαρία και ο άλλος στην Ουγγαρία, δήλωσε η Βερένα Στρναντ, η εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Άιζενσταντ, στο κρατίδιο Μπούργκενλαντ, όπου βρέθηκε το φορτηγό την περασμένη Πέμπτη.

Δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για τα δύο άτομα που συνελήφθησαν σήμερα. Στο πλαίσιο της έρευνας, κρατούνται στο εξής επτά άτομα, όλα –με την εξαίρεση ενός– έχουν συλληφθεί στην Ουγγαρία.

Από τα πέντε άτομα που κρατούνταν ήδη, τέσσερις είναι Βούλγαροι και ένας έχει αφγανική υπηκοότητα.

Η αστυνομία εκτιμά πως τα άτομα αυτά είναι μέλη μιας από τις πολλές συμμορίες διακινητών που αποσπούν σημαντικά ποσά από τους μετανάστες για να τους οδηγήσουν στην Ευρώπη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας από τους υπόπτους είναι ο Μετόντι Γκ., 29 ετών, ο οποίος κατάγεται από τη Λομ (βορειοδυτική Βουλγαρία), ένας άνδρας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο που καταζητείται στη Γερμανία, κυρίως για παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Μεταξύ των 71 προσώπων που βρέθηκαν στο φορτηγό ήταν και ένα κοριτσάκι ηλικίας ενός ή δύο ετών, καθώς και τρία αγοράκια. Ήταν Σύροι και πέθαναν από ασφυξία, πιθανόν μιάμιση ή δύο ημέρες προτού ανακαλυφθεί το φορτηγό.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου