ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση-σοκ στις ομοφοβικές πράξεις στη Γαλλία το 2013

αύξηση-σοκ-στις-ομοφοβικές-πράξεις-στ-350997

Oι καταγγελίες ομοφοβικών πράξεων αυξήθηκαν κατά 78% το 2013 στη Γαλλία σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της οργάνωσης SOS Homophobie, η οποία επισημαίνει ότι η διαμάχη που ξέσπασε για τους γάμους των ομοφυλόφιλων είχε επίπτωση στο θλιβερό φαινόμενο.

Ο αριθμός των καταγγελιών το 2013 εκτοξεύτηκε φθάνοντας τις 3.500.

Αυτές οι ομοφοβικές «πράξεις» περιλαμβάνουν προσβολές μέσω του Διαδικτύου, στο γραφείο ή στο δρόμο, όπως επίσης απειλές ή σωματικές επιθέσεις. Οι προσβολές αντιπροσωπεύουν το 39% των επεισοδίων και οι επιθέσεις το 6%.

Το 2013 σωματική επίθεση με ομοφοβικά κίνητρα καταγράφηκε κάθε δύο ημέρες, ήτοι αύξηση της τάξης του 54% σε σχέση με το 2012.

Η οργάνωση αναφέρει επίσης μία «έκρηξη» του αριθμού των καταγγελιών ομοφοβικών περιστατικών που συνδέονται με το Διαδίκτυο, τα οποία έχουν «σχεδόν τριπλασιαστεί» σε διάστημα ενός έτους (1.723 περιπτώσεις έναντι 652 το 2012).

Και ενώ σημείωνε ήδη άνοδο το 2012 ο αριθμός των καταγγελιών στο περιβάλλον των σχολείων, «συνεχίζει επίσης να αυξάνεται» (+25%).

«Θα μπορούσαμε να ικανοποιηθούμε από την υπερψήφιση του νόμου για το γάμο για όλους-όλες […] αυτού του νέου βήματος προς την ισότητα» αναφέρει η οργάνωση.

Όμως «αυτή η νίκη αφήνει μια πικρή γεύση» καθώς οι «ασυγκράτητες δηλώσεις» που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της διαμάχης «έχουν νομιμοποιήσει τις προσβολές και τα ομοφοβικά επεισόδια βίας», σημειώνει.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου