ΔΙΕΘΝΗ

Διαμαρτυρία προσφύγων στο σταθμό της Βουδαπέστης για το μπλόκο

διαμαρτυρία-προσφύγων-στο-σταθμό-της-350699

Πάνω από 2.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, που διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τα τρένα θέλοντας να πάνε στη Γερμανία.

Η Ουγγαρία, που είχε επιτρέψει για λιγότερο από ένα 24ωρο την αναχώρησή τους προς τα δυτικά, περιορίζεται στο ότι τηρούνται οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί που απαιτούν έγγραφα για ενδοκοινοτικές μετακινήσεις.

Όπως μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, οι εκατοντάδες έξω από τον Κελέτι φώναζαν το μεσημέρι της Τετάρτης συνθήματα όπως «ελευθερία» ή «Γερμανία», υπό τον καυτό ήλιο, έχοντας περάσει τη νύχτα έξω από τον σταθμό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, στα τρένα που έφταναν στο Μόναχο την Τετάρτη ήταν ελάχιστοι πλέον οι πρόσφυγες. Το μεσημέρι της Τρίτης, η Ουγγαρία είχε αποκλείσει τους πρόσφυγες από τον Κελέτι (περίπου χίλιοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην ενδιάμεση Αυστρία).

Το μεσημέρι της Τετάρτης, εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης απάντησε ότι η Ουγγαρία θα τηρήσει τους κανονισμούς της ΕΕ όταν ρωτήθηκε εάν θα επιτρέψει στους πρόσφυγες να επιβιβαστούν στα τρένα, όπως είχε κάνει τη Δευτέρα.

«Στην επικρατεία της ΕΕ, οι μετανάστες μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μόνο εάν έχουν ισχύοντα έγγραφα και τηρούνται οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί» ανέφερε ο εκπρόσωπος. «Ένα εισιτήριο τρένου δεν παρακάμπτει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς» πρόσθεσε.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου