ΔΙΕΘΝΗ

Θανάσιμη ενέδρα των αυτονομιστών σε Ουκρανούς στρατιώτες

θανάσιμη-ενέδρα-των-αυτονομιστών-σε-ο-350613

Έξι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από πυρά ρουκετών σε ενέδρα φιλορώσων αυτονομιστών κοντά στο Σλαβιάνσκ, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Εν τω μεταξύ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον αυτοανακηρυχθέντα κυβερνήτη της επαρχίας Λουχάνσκ να έχει τραυματιστεί από σφαίρες..

Η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή βρέθηκε στο στόχαστρο περισσότερων από 30 αυτονομιστών κοντά στο χωριό Οκτιαμπρσκέ, μεταξύ του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ στην επαρχία Ντονέτσκ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά.

Στη διάρκεια «μακράς μάχης» έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, κατά την ίδια πηγή.

Εν τω μεταξύ, ένας εκ των επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών, ο αυτοανακηρυχθείς κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ Βαλέρι Μπολότοφ, φέρεται να τραυματίστηκε από σφαίρες.

«Άγνωστοι πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα εναντίον ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Μπολότοφ. Έχασε πολύ αίμα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του Βασίλ Νικίτιν.

Προς το παρόν η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ενώ ο Νικίτιν αρνήθηκε να πει σε ποιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Μπολότοφ για λόγους ασφαλείας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επίθεση αυτή είναι η απάντηση του Κιέβου στο δημοψήφισμά μας» κατήγγειλε ο Νικίτιν.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου