ΔΙΕΘΝΗ

«Εκανα ένα φρικτό λάθος, δεν είμαι ρατσιστής» δηλώνει ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς

εκανα-ένα-φρικτό-λάθος-δεν-είμαι-ρατσ-348808

Δημόσια συγγνώμη ζητά ο ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, Ντόλαντ Στέρλινγκ, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη δημοσιοποίηση της μαγνητοφωνημένης συνομιλίας του που οδήγησε στον δια βίου αποκλεισμό του από τα γήπεδα του NBA.

Σε δηλώσεις του στο CNN ο Στέρλινγκ φέρεται να δηλώνει «Κάθε φορά που ακούω την κασέτα δεν μπορώ καν να πιστέψω τα λόγια που λέω… Δεν ξέρω πώς αυτή η γυναίκα με έκανε να πω αυτά τα πράγματα», λέει αναφερόμενος στην κατά 60 χρόνια νεότερη φίλη του, Βι Στιβιάνο, στην οποία απηύθυνε το ρατσιστικό του παραλήρημα, προσθέτοντας ότι το συμβάν ήταν στημένο.

«Ήμουν το δόλωμα», υποστηρίζει ο πάμπλουτος αμερικανός «Εγώ δεν μιλάω έτσι. Καταρχάς, εγώ δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους, αναφέρομαι σε ιδέες», τονίζει.

Στη συνέντευξή του ο Στέρλινγκ απολογείται για το «φρικτό λάθος» του, προσθέτοντας ότι πρέπει να τον συγχωρέσουν. «Αγαπώ τη λίγκα μου, αγαπώ τους συνεργάτες μου. Δεν έχω δικαίωμα να κάνω ένα λάθος;», φέρεται να αναρωτιέται, χωρίς ωστόσο, όπως αναφέρει η New York Daily News να σχολιάζει τις τρεις μηνύσεις που του έχουν γίνει τα οχτώ τελευταία χρόνια για φυλετικές διακρίσεις.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου