ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο εντός του Μαΐου

επίσκεψη-του-τζο-μπάιντεν-στην-κύπρο-ε-347784

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του προέδρου Αναστασιάδη, αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο, εντός Μαΐου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι γίνονται οι αναγκαίες διεργασίες και έχουν συζητηθεί οι ημερομηνίες 21 και 23 Μαΐου, προσθέτοντας ότι οριστικοποίηση της επίσκεψης αναμένεται μέχρι την Τρίτη.

Το θέμα της επίσκεψης του αντιπροέδρου θα συζητηθεί στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη Μπάιντεν στην Κύπρο, λέγοντας ότι πρόκειται για ουσιαστική επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η πορεία των διαπραγματεύσεων, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, το θέμα του φυσικού αερίου και άλλα.

Είπε, επίσης, ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα συναντηθεί και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς ’Ερογλου, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει διευθετήσεις για να μη χρησιμοποιηθεί το γεγονός αυτό για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Το κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ μετέδωσε, επίσης, ανταπόκριση από τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ: θα χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία της επίσκεψης Μπάιντεν για να ανακοινώσουν τη χρηματοδότηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της ευρύτερης περιοχής της Αμμοχώστου, συμπεριλαμβανομένης της κλειστής περιοχής.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου