LIFE STYLE

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα σε γυρίσματα ταινίας

ο-άλεκ-μπάλντουιν-πυροβόλησε-και-σκότ-347776

Mια απίστευτη και πρωτοφανής τραγωδία σημειώθηκε στα γυρίσματα της νέας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Άλεκ Μπάλντουιν στο ράντσο Μπονάνζα Κρικ στο Νέο Μεξικό.

Ο αστέρας του Χόλιγουντ σύμφωνα με τους New York Times πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος γυναίκα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός της ταινίας, Άλεκ Μπάλντουιν, γύριζε μια σκηνή για τη νέα του ταινία «Rust», η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix, όπου έπρεπε να πυροβολήσει με ένα όπλο με άσφαιρα.

Ωστόσο, όπως γράφει το TMZ, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, η σφαίρα ή θραύσμα της χτύπησε δύο άτομα στο σετ, τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας και τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας, Τζόελ Σόουζα.

Η διευθύντρια φωτογραφίας που έχασε τη ζωή της

Σύμφωνα με το BBC, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ ένα ακόμα άτομο τραυματίστηκε επίσης σοβαρά και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Bonanza Creek Ranch το μεσημέρι της Πέμπτης, χωρίς ακόμα να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες πέραν του ότι ήταν ο 68χρονος Μπάλντουιν που κρατούσε το όπλο.

Δεν έχει διευκρινιστεί επίσης αν πράγματι το όπλο που κρατούσε ο Αμερικανός ηθοποιός είχε άσφαιρα ή αν κάποιος έβαλε μέσα πραγματικές σφαίρες ή αν το μπαρούτι που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εκτόξευσε κάποιου είδους θραύσμα που τραυμάτισε θανάσιμα την 42χρονη.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Ο Μπάλντουιν δεν έχει τραυματιστεί.

Εθεάθη να κλαίει μετά τον πυροβολισμό
Η εφημερίδα Santa Fe New Mexican ανέφερε ότι μετά την τραγωδία ο Μπάλντουιν εθεάθη έξω από το γραφείο του σερίφη να κλαίει.

Μάλιστα η φωτογραφία που ανάρτησε δημοσιογράφος του CBS στο Twitter, φαίνεται ο ηθοποιός να μιλάει προβληματισμένος στο τηλέφωνο στο σετ της ταινίας μετά την ανάκρισή του.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες από το περιστατικό, ενώ δεν έχουν απαγγείλει ακόμα κατηγορίες ούτε έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.

Σε φωτογραφία που ανάρτησε δημοσιογράφος του CBS στο Twitter, φαίνεται ο ηθοποιός να μιλάει προβληματισμένος στο τηλέφωνο στο σετ της ταινίας μετά την ανάκρισή του.

Ποια ήταν η 42χρονη που έπεσε νεκρή

Η 42χρονη Halyna Hutchins εργαζόταν ως διευθύντρια φωτογραφίας.

Ο άνδρας που νοσηλεύεται είναι ο Joel Souza, 48 ετών, σκηνοθέτης της ταινίας. Σύμφωνα με την προσωπική της ιστοσελίδα, η κ. Hutchins κατάγεται από την Ουκρανία και μεγάλωσε σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, ενώ το 2019 χαρακτηρίστηκε «ανερχόμενο αστέρι» από το αμερικανικό περιοδικό Cinematographer.

Ήταν η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας δράσης Archenemy του 2020, σε σκηνοθεσία του Adam Egypt Mortimer.

Ο Μπάλντουιν, 68 ετών, είναι συμπαραγωγός της ταινίας και υποδύεται τον συνονόματό της, έναν παράνομο ονόματι Rust, του οποίου ο 13χρονος εγγονός καταδικάζεται για μια τυχαία δολοφονία.

«Είμαι τόσο λυπημένη που έχασα τη Halyna. Και τόσο εξοργισμένος που αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε ένα πλατό», έγραψε στο Twitter ο σκηνοθέτης του Archenemy, Adam Egypt Mortimer. «Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο που ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη και στον κινηματογράφο».

Όταν ο γιος του Μπρους Λι είχε χάσει με τον ίδιο τρόπο την ζωή του
Σημειώνεται πως η ταινία Rust, σε σενάριο και σκηνοθεσία του κ. Σόουζα, έχει τον Άλεκ Μπόλντουιν συμπαραγωγό και πρωταγωνιστή στον ρόλο του παράνομου Χάρλαντ Ραστ, που πάει να βοηθήσει τον 13χρονο εγγονό του που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για φόνο.

Ο κ. Μπόλντουιν, 63 ετών, είναι εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, κυρίως για το ότι μιμείτο τον Ντόναλντ Τραμπ στη σατιρική εκπομπή Saturday Night Live.

Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow. Το όπλο είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά η αυτοψία έδειξε πως ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα 0,44 μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που βλήθηκε όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου